6/7/15

Μετά

τι σε κρατά μαζί μετά;

μετά που ξέρεις τες ιστορίες του. τες εμπειρίες του, τες γκόμενες του τες παλιές, τες ιδιοτροπίες του, μετά που ξερεις γιατί εν κοιματε την νύχτα, μαντεύεις ενίοτε σωστά την σιωπή του, που ξέρεις ότι εν θα το ακουσεις ποτέ το συγνώμη αλλά θα κάμει κάτι στην θέση του. Μετά που καταλαβαίνεις ότι εν κάμνει κάτι που κακία, απλά που αναισθησία. μετά που σταματάς να ζηλεύεις παράλογα, που θωρεί γκόμενες στο δρόμο κ εν το κάνεις θέμα, που φκάλλεις τα εσσώρουχα μπροστά του κ εν αντρέπεσαι, κ εν σε θωρεί λαίμαργα, έφαεν σε τόσες φορές. που ξέρεις τες μυρωδιές του, άμα εν καθαρός, άμα στραφεί που την δουλειά, άμα βρωμά ούλλα, τα ωραία κ τα άσχημα, κείνα που σου αρέσκουν κ κείνα που σου φακκούν.

μετά που τούτα ούλλα

που εν μεινίσκει τίποτε καινούριο να πείτε

ή να ανακαλύψετε

πώς καλύφκεται τούτο το κενό;

τι σε κρατά μαζί μετά;

37 σχόλια:

 1. Επειδή προβλέπω να πέφτει καταιγίδα γλυκανάλατου δαμέσα, remember this: If all else fails, μπορείτε να φέρετε μια που τες παλιές γκόμενες στο κρεβάτι σας. Ή γκόμενο. Ή και τα θκιο μαζί. Mix it up. Να είναι άνω των 18 χρονών όμως, γιατί σε διαφορετική περίπτωση προβλέπω να σας κρατά μαζί ένα ζευγάρι χειροπέδες και όι με την κίνκυ έννοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νταξ είπαμε δεν ζηλεύουμε τόσο πια, αλλά την στιγμή που αγγίξει άλλη γεναίκα he s dead!

   Διαγραφή
 2. Μα ποτε προλαβες να τον μαθεις τοσο καλα; Δαμε εν ξερω τοσο καλα τηντ τριτεκνη που κλεισαμε χμμ 32 χρονια γνωριμιας.
  Rollerblades εκαμετε μαζι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ε καλά, ουτε γω τες φίλες μου τες ξέρω όσο θα ξέρω ποτέ το αγόρι.

   εν κ κάνουμε κ τιποτε άλλο, γνωριζούμαστε τα τελευταία χρόνια.

   εν κ λέω ότι τον έμαθα 100%, αλλά πολλά καλά.

   ξέρω τον αρκετά για να ξέρω ότι εν θα κάνουμε rollerblades-ποτέ

   Διαγραφή
 3. 4 διαφορετικές και όμορφες απαντήσεις. άκου πόσα πράματα; κι είμαι σίγουρη ότι έχει κι άλλα τόσα. :p
  εν είμαι ειδικός για να μιλήσω για άλλους, ούτε για μένα εν τα βάλλω σε λόγια κι ίσως να έπρεπε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η δική μου εκδοχή:

  http://woofisarfkai.blogspot.com/2014/03/blog-post.html

  Απομονώνω έναν πολλά εύστοχο τραγούδιν που είshιεν βάλει η Μάνα τζιαι άκουσα το ξανά τωρά τζιαι "εφτιάχτηκα":

  https://www.youtube.com/watch?v=oHdlymj7vXo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο εθισμός. Σαν ένα κομμάτι σοκολάτας που έχεις απολαύσει τόσες φορές όμως πάντα υπάρχει χώρος για ακόμα ένα. Ίσως να μένουμε σε όσα πραγματικά ικανοποιούν τις αισθήσεις και το συναίσθημα παρά τον νου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σωστό, εν έχει λογική. ξέρω ότι ένναιν φόβος, ούτε ότι εν πιο εύκολο να είσαι με κάποιον παρά μόνος σου-το αντίθετο μάλιστα, ίσως εν εθισμός. ή κάτι στες βάσεις του εθισμού.

   κ κείνα που λέει ο γουφις

   Διαγραφή
 6. Κρατά σε ο έρωτας που ένιωθες μόλις τον εγνώρισες και που τωρά εν ερωτας-αγάπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η συμπόρευση, η κοινωνία στηρίζεται στη δυάδα του ζευγαριού και το να κόψεις μόνη σου δεν είναι πρακτικό, ούτε εύκολα υποφερτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν είναι πρακτικό, αλλά όχι κ τόσο δύσκολο


   φυσικά εξαρτάται κ από την ηλικία κ το φύλο

   Διαγραφή
 8. είσαι με την εντύπωση ότι έμαθες τον? θα εκπλαγείς με τα πράματα που έσιεις να μάθεις ακόμα... μεν είσαι σίγουρη ότι θα αντιδρά με τον ίδιο τρόπο σε παρόμοιες καταστάσεις... και ακόμα εν επεράσετε δύσκολες καταστάσεις μαζί αλόπως. τζαμαί εν ούλλο το ζουμί. και όσο ζεις θα μαθαίνεις... θα αλλάζεις κι εσύ και θα προσπαθείτε να συμπορεύεστε, έννεν τόσον απλό, μπιλίβ γιου με
  το μετά εν πιο challenging τζαι πιο ωραίο, τζι εννοείται μόνον αν έσιετε δυνατήν αγάπη θα αντέξετε (cliche but true)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μα δεν εννοώ αυτό, πάνω κάτω τες αντιδράσεις ξέρεις τες, μετά μαθαίνεις τι κρύβεται ΄που πίσω, σίουρα εν ξέρεις ποτέ τον άλλο 100%, ξέρεις την προβολή του στον κόσμο σου, κείνα που σε αφήνει να δεις.

   απλά -λέω, για το τέλος κείνης της περιόδου που αδηφάγα καταναλώνεις τον άλλο επδ εν καινούριος κ αχαρτογράφητη περιοχή. μετά μένει κενό.

   γι αυτό οι σχέσεις προχωρούν, αλλιώς αν μείνουν στάσιμες εν καλύφκεται το κενό. πρέπει να αλλάσεις κ να αλλάσει για να αντέχεται, αλλιώς εν αντέχεται

   Διαγραφή
 9. Εγώ πάλι θα διαφωνήσω με κάποιους. Πάντα πίστευα ότι η αγάπη από μόνη της δεν αρκεί. Αν δεν συνδυάζεται με άλλα στοιχεία, οδηγεί μοιραία σε μια γλυκανάλατη σχέση που κάποια στιγμή θα βαρεθείτε είτε και οι 2, είτε ο ένας από τους 2, να συντηρείτε. Νιώθω ότι οι ερωτικές σχέσεις θέλουν κόπο και συνειδητή προσπάθεια και όσο περνά ο καιρός αυξάνονται ανάλογα και οι απαιτήσεις. Είναι πολύ πιο δύσκολο να συντηρήσεις μια υγιή σχέση όταν πλέον έχουν συμβεί όλα όσα αναφέρεις. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργείς νέα ερεθίσματα, που θα δώσουν αφορμή γι νέες εμπειρίες και νέες συζητήσεις. Αν αρκεστείς στα "'έφαες;", "ελούθηκες;", "εξύπνησες", παρέτα!


  Y.Γ. Προσωπικά είμαι πεπεισμένη ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάμνει κοπελλούδι για να ξεπεράσει το πρόβλημα που θίγεις. Αναπόφευκτα δημιουργούνται πολλέεεεεες νέες συζητήσεις.


  χχχχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιες! αυτό εννοώ, ότι όσο τέλειος κ να είναι ο άλλος, αν δεν προχωρήσεις, να βάλλεις νέα πράματα μέσα, να πιέζεις καταστάσεις, ΄κλπ κλπ εννά βαρεθείς, όσο κι αν τον αγαπάς.

   Διαγραφή
  2. Οκ, οι σχέσεις εξελίσσονται, αλλά εν πιστεύκω ότι πρέπει να πιέζεις τόσο για μια αλλαγή, αφού η ζωή αλλάζει που μόνη της συνέχεια, κάθε λλίον υπάρχουν κρίσεις τζαι διαφορετικές καταστάσεις τις οποίες καλείστε να αντιμετωπίσετε μαζί. Τωρά αν βαρκέται που ζιει ο άλλος ή σε παίρνει δεδομένη, τότε καταλαβαίνω το.

   Εν ξέρω αν πιστεύκω ότι μπορεί να βαρεθείς σε μια σχέση, πόσο στατική μπορεί να είναι μια καλή-στενή σχέση? Τουλάχιστον σε περιόδους ηρεμίας αγάπα, μάθε, επικοινώνα με τον άλλο όσο μπορείς, ούτως ώστε σε κρίσιμες στιγμές να ξέρεις πως να τον αντιμετωπίσεις.

   Πάλε δέννεν τούτο που εννοείς? Ίσως επειδή εν το ένιωσα εγώ, εν μπορώ να το αντιληφθώ :)

   Διαγραφή
  3. χαχα, όι ένναιν τούτο, να πιέζεις καταστάσεις εννοώ: να πιέζεις για βελτίωση, δύο άτομα βελτιώνονται μαζί, μαθαίνει ο ένας που τον άλλο, κ μερικές φορές φκαίνεις που το comfort zone σου για να το πετύχεις, πχ να μάθεις χορό όταν είσαι ένας εντελώς ήρεμος κ κλειστός άνθρωπος.

   στην αρχή μια σχέση είναι μια εξερεύνηση, μαθαίνεις τι του αρέσει, τι νομίζει, τι σκέφτεται τι να κάνετε στο κρεβάτι, το σώμα του, τον νου του. μετά τούτα σταθεροποιούνται, εν τα ίδια.
   άρα ή εννά αρκέψεις να βαρκέσαι ή να κάμνεις πράματα. μπορεί να το αφ'ηκεις εντελώς κ να καταλήξεις στο "ε΄φαες επήες ήρτες" που ανάφερε κ η μπρέντα. αν το αφήκεις θα βαρεθείς νομίζω. οι σχέσεις εξελίσσουνται αν τες εξελίσσεις, εξαρτάται που την "ταχύτητα" που τρέχει ο καθένας εννοείται

   εν κ λέω κάτι κακό για τον δικό μου, ούτε εννοώ πως θέλω να χωρίσω, απλά αναλύομαι, τι με κρατά δαμέ, επειδή τι άλλο έχω να κάμω που να αναλύω τον νου μου ώσπου να στάξει.

   Διαγραφή
 10. Φυσικά ένας κύριος λόγος μπορεί να είναι και ορμονικός.
  Έτυχε να το ψάχνω πριν λίγες μέρες όταν προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω τι συμβαίνει όταν κάποιος μας αγκαλιάζει και νιώθουμε όμορφα ( απορίες που έχω ώρες ώρες).
  Οπόταν βρήκα κάποια άρθρα σχετικά με την ορμόνη οξυτοκίνη, η οποία βοηθά στην θεμελίωση μόνιμων σχέσεων.
  Διάβασα και πριν και το άρθρο του woofi. Το οποίο μου άρεσε. Και πιστεύω και σε αυτό που λέει ότι η σταθερότητα και η μονογαμικότητα είναι κόντρα στη φύση μας.
  Απλά η φύση κάποιες φορές λειτουργεί με τους δικούς της όρους.

  Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν βρει κάποιος τον άνθρωπό του, θέλει να είναι εκεί. Δεν είναι κάτι που το σκέφτεται ή το παλεύει ή τα βάζει με τα ένστικτά του. Τα ένστικτά του αντίθετα τον βοηθούν να μείνει!

  http://www.medlook.net.cy/%CE%A3%CF%85%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/1429.html

  http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/329242-anthropos-kai-skylos-i-filia-tous-einai-mia--ormoniki-sxesi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κορη μα έντα τρώεσαι με τα ρούχα σου; Δεν αντιλαμβάνεσαι αλόπως ότι μονο το να κάμεις μια σχέση εν δύσκολο; Άδε λίον γυρώ σου οξά εξέχασε τον τζαιρό που ήσουν single πόσο δυσκολα εβρισκες πλάσμα να συνεννοηθείς και τωρα μισhιμου θελεις να καλύψεις το κενό και πελλάρες τζείνο τοτε ηταν κενό όι τουτο που νιωθεις τωρά. Αρέσκει σου νακκον το δράμα,εν τζαι αντροπή, αλλά μεν το βαφτίζεις και "κενό και τι σε κρατα μαζί του μετά" και πελλάρες. Οι σχέσεις ωριμάζουν οπως τους ανθρώπους που τις κάμνουν, αλίμονο αν εμεινίσκαν όπως τον πρώτο καιρό. Κανονισε ωριμασε και εσύ και αφηστες αμπελοσοφίες οξά εν τούτο που φοάσαι; Την γενιά μας έφαν την το δράμα και η υπερανάλυσή. Ας όψεται η Κάρι Μπραντσιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μα το αντιλαμβάνομαι, μα εν κ λέω κάτι κακό, απλά αναλύω την ωρίμασνη της σχέσης μου, κοινώς στρίφκω τον νου μου ώσπου να στάξει :)

   μένει ένα κενό μετά ναι, μετά τον έρωτα κ την παραζάλη, ξέρεις καμιά σχέση που δεν έμεινε το κενό; εν κ είναι αντροπη, εν ένα κενό που πρέπει να γεμώσεις, πλέον ένναιν καινούρια εμπειρία, εν κάτι που κατέκτησες ο γκόμενος σου, άρα αν είναι υγιής η σχέση θα αρκέψεις να κάνεις καινούριες εμπειρίες μαζί του να γεμ'ωσεις το κενό, αυτό λέω

   Διαγραφή
 12. Ούα και πολλά freaky, βρίσκομαι σε πολλά παρόμια φάση, ήντα εχτές εσκέφτουμουν κι εγώ ακριβώς το ίδιο. I guess, τι σε κρατά στο τελος εν η άνεση και η ασφάλεια να είσαι με κάτι που ξέρεις παρά να φκάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω για φτου ξανά'π'αρκής να αρκέψεις κάτι καινούργιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όι όι τίποτε καινούριο εν θέλω να αρκέψω χωρίς το αγόρι, θέλω να αρκέφκω καινούρια μαζί του

   εσύ όμως στην ηλικία που είσαι αν έχεις έτσι σκέψεις μεν καθυστερείς, γκο φορ ιτ, μπορεί να στραφείς πίσω, μπορεί να εύρεις κάτι άλλο!

   Διαγραφή
 13. Σε κρατά το μετά! Το τί έχετε να ζήσετε ακόμα μαζί, τα καινούρια που θα έρτουν, τα παλιά που θα θυμάστε ......... (Έγινα πολλά ρομαντίκ τωρά τελευταία, ξέρω το!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το κοπελλούδι απλά θα βγάλει και καινούργια πράματα αλλά όχι κατ' ανάγκη θετικά. Εμείς νομίζω μετά από αυτό το στάδιο που αυτός με ξέρει (εγώ όχι τόσο) και ας είμαστε πάνω από δεκαετία μαζί (δεν θέλω να τα μετρήσω) είναι τα ανέκδοτα. Δεν σταματά να με εκπλήσσει με το πόσο ηλίθια ανέκδοτα διαλέγει να μου πει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Humor και το να έχουμε κάτι να συζητήσουμε εκτός από οικογενειακά.

   Διαγραφή