1/5/12

Ανάπτυξη δύσοσμου συννεφου-Τα αίτια και προτεινόμενα μέτρα για αντιμετώπιση του.

Ενα φαινόμενο το οποίο έχει διερευνηθεί τα τελευταία χρόνια από λαμπρούς επιστήμονες είναι το εξαιρετικής δυσοσμίας σύννεφο το οποίο αναπτύσσεται μέσα στις εκκλησίες της Ελεύθερης Κύπρου. Κατά την είσοδο στην εκκλησία έχει παρατηρηθεί η προσβολή των πρωτεϊνικών υποδοχέων που βρίσκονται στην μύτη και είναι υπέυθυνοι για την αναγνώριση των πτητικών ουσίων, από δύσοσμες χημικές ενώσεις. Η παρουσία των δύσοσμων αυτών ενώσεων ήταν πάντα ένα μυστήριο. Κάποιοι το απέδιδαν σε χαλασμένο αγίασμα, είναι γεγονός ότι οι Εκκλησίες δεν έχουν αναπτύξει σύστημα HACCP ή/και ISO. Άλλες θεωρείες, πιο μεταφυσικές, το θέλουν να εμφανίζεται όταν αντί του Αγίου Φωτός directly from Jerusalem, οι παπάες ανάφκουν την ώρα του δεύτε λάβετε τες λαμπάδες με αναπτήρα ζίππο.
Οι τελευταίες εξελίξεις περί του θέματος έχουν αναδείξει μιαν σαφή συσχέτιση του δύσοσμου αυτού συννέφου με την στοματική υγιεινή των εκκλησιαζομένων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Άγιου Αντύπα (προστάτης των δοντιών) αναγνωρίστηκε η σχέση αυτή. Λαμβάνοντας δείγματα με τυχαία επιλογή συμμετεχόντων σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα η έρευνα κατέληξε στα εξής:

 Όπως φαίνεται στο πιο πάνω διάγραμμα αν και η δυσοσμία ήταν πέραν του 50% και στις δύο περιπτώσεις, στην πρωϊνή λειτουργία το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό-για τις μύτες μας. Αυτό μπορεί να οφείλεται και στο σύνδρομο του morning breath, ένα σύνδρομο που θερίζει ρουθούνια την σήμερον ημέρα. Ένα μίασμα της κοινωνίας και κατάντια των οδοντόκρεμων, ένα φαινόμενο που κατακερματίζει υπολήψεις.
Στη συνέχεια λήφθηκαν δείγματα κατά τη διάρκεια ενός έτους, σε σημαντικές για την θρησκεία επετείους και μια τυχαία επιλεγμένη Κυριακή. 

 Τα αποτελέσματα αναδεικνύουν τον άμεσο συσχετισμό μεταξύ του δύσοσμου συννέφου και της παρουσίας των πιστών. Χριστούγεννα και Πάσχα, δηλαδή στις θεμελιώδεις εορτές, οι πιστοί εισρέουν στις εκκλησίες, και δώστου βρώμος που συνάεται, το ττόζι που αναπτύσσεται εντός του χώρου λατρείας. Το Πάσχα είναι σαφώς πιο έντονο το χτιτjιο που αναδύεται αφού οι εκκλησιαζόμενοι εν κοφκουν, μέρα νύχτα εν μες την εκκλησιά όπου ευλαβικά καρτερούν το θείο θαύμα-να αναστηθεί ο Χριστός (ΝΟΟΟ? REALLYYY?? εν που τα απίστευτα! mind-blowing!) Οπότε δεν προλαμβαίνει ο χώρος να ξιχτιτjιάσει πριν μαζευτούν και πάλι και η δυσοσμία κάνει accumulation, φτάνοντας σε ψηλά για την εποχή επίπεδα, επικίνδυνα για την ψυχική και ρουθουνική υγεία. Χαμηλές σχετικά τιμές παρατηρούνται τις Κυριακές και ακόμα χαμηλότερες τον Δεκαπενταυγουστο όπου μόνον οι γέροι και οι εξαιρετικά πιστοί χαλαλίζουν μιαν θκιο ώρες που τες διακοπές να βουρούν τες εκκλησhιές. Ακόμα ένας λόγος που το ττόζι είναι εξαιρετικό Χριστούγεννα και Πάσχα είναι η περίοδος της νηστείας. Η κατανάλωση νηστίσιμων και όλα αυτά που περιέχουν εκκρίνουν μπόχα-παραγωγικούς φάκτορες. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας το δύσοσμο σύννεφο μπορεί να διακριθεί στο περιβάλλον αναπτύσσοντας ένα ελαφρύ πρασινοκιτρινάκι χρώμα σε περιοχές μεγάλης συγκεντρώσεως.
Μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Προτείνεται η παροχή πίσσας μαζί με το τjιερούι και το καταναγκαστικό μάσημα της καθ`όλη την διάρκεια της λειτουργίας. Επίσης προτείνεται η ανάπτυξη συστήματος αναγνώρισης υπερβολικής μπόχας και αυτόματη παροχή προστατευτικών μασκών που θα ππέφτουν από το ταβάνι. Επίσης αυτόματος διακόπτης θα ενεργοποιεί το άνοιγμα των παραθύρων ώστε να αερίζεται ο χώρος και όποια κοτjιάκαρη κρυώνει να πάει να σταθεί αλλού.18 σχόλια:

 1. Γενικά βρωμά η υπόθεση. Από όπου τζαι να την πιάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "βρώμα βρώμα ποπο βρώμα!" που λέει και μια ελληνική διαφήμιση!

   Διαγραφή
 2. χαχαχα Το "τυχαία Κυριακή" ως κοντρολ γκρουπ αποτελείωσεν με!!!!
  Οταν με ρωτουν γιατι εν πιαινω εκκλησια, θα στελλω με ήμεϊλ το ποστ σου τζαι θα γραφω "μερικους λογους μπορειτε να τους βρείτε εδω".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ελπίζω η τυχαία Κυριακή να μεν είναι μέσ' τες νηστείες πριν ή μετά το Πάσχα ή πριν τα Χριστούγεννα γιατί ενά 'χουμε λανθασμένα αποτελέσματα... :ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. omg! αποκλείεται να εκάμαν έτσι λάθος οι επιστήμονες του Αντυπα, no chance! η έρευνα είναι 100% έγκυρη!

   Διαγραφή
 4. Να γράψεις κανένα βιβλίο :) με ότι θέμα επιλέξεις να ασχοληθείς, του δίνεις χρώμα και ζωή :p H fantasia σου οργιάζει :D

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. επίσης, εγώ έχω παρατηρήσει επιδείνωση του φαινομένου εν καιρώ νηστειών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δώσε στοιχεία να σε συμπεριλάβουμε στην έρευνα! η συμβολή σου θα είναι ανεκτιμητη στην επιστημονική θεώρηση του φαινομένου!

   Διαγραφή
  2. μάλλον οφείλεται στην παραγωγή ακετόνης λόγω της μειωμένης λήψης τροφής..
   πως όταν έχουμε να φάμε ώρες η αναπνοή μυρίζει άσχημα και το στόμα ξηραίνεται και στις γωνίτσες εμφανίζονται άσπρα; (μπλιαχ μόνο που το σκέφτομαι!)

   Διαγραφή
 6. ioou iooou iouuuu...
  i misirlou.... x x

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. hahahahah hey dear! sorry για το νεκάτjιασμα! αλλά εμπνεύστηκα το μες τες γιορτές και έπρεπε να το αναφέρω!

   Διαγραφή
 7. πολλά καλό. τζι εγώ αηδιάζω την μυρωθκιάν μες τες εκκλησιές. βέβαια σε κανα γάμο που πάω εν λλίος ο κόσμος αλλά τζαι πάλε βρωμούν οι τοίσιοι τζαι τα βερνίτζια μαζί με τα χιλιοανακυκλωμένα τζιερκά. έλεοοοοοςςς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εμποτίζουντε οι τοίσhιοι, εν πολλά χαρακτηριστική μυρωδιά που δυσκολέφκουμε πολλά να ανεχτώ όπως και εσύ! Λαλείς να εν η μυρωδιά οξά το ότι πάμε καταναγκαστικά?

   Διαγραφή
 8. Ενώ συμφωνω κ καταλαβαίνω το νόημα...εχασεν σε! :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή