14/6/14

Νέα γυναίκα μόνη ψάχνει ή..?Ξέρω σε πως νιώθεις. Είσαι πάνω ή κάτω από 30. Έχεις καταφέρει πράματα. Είσαι στη δουλειά σου δυνατή και αξιόλογη. Έχει ζωή και ενδιαφέροντα. Έχεις παρέες να φκεις έξω. Να κάμεις πράματα. Μένεις μόνη σου, -πληρώνεις τους λογαριασμούς σου. Ενίοτε τραγουδάς το «ο άντρας της ζωής μου είμαι εγώ» ή το «soulmate».
                Ξέρω ότι καθώς περνούν τα χρόνια πανικοβάλλεσαι. Που την μια θέλεις να κάμεις μιαν οικογένεια, θέλεις να εύρεις κείνον τον «πρίγκιπα», κείνο το άτομο που θα σε ολοκληρώσει. Που την άλλη θυμώνεις του εαυτού σου ότι είσαι μοντέρνα και συνειδητοποιημένη και εν χρειάζεσαι τούτο το πράμα. Περνάς και μόνη σου καλά τα καταφέρνεις μια χαρά. Και μέσα σε τούτη τη μάχη την εσωτερική νιώθεις κενή. Τίποτε εν σε ευχαριστεί, τίποτε εν είναι αρκετό, τι σου λείπει? Τι χρειάζεσαι?
Νιώθεις τις πιέσεις τις κοινωνίας τις οικογένειας. Νιώθεις ότι σε ρεζιλεύκουν με το να σου προτείνουν λύσεις. Να γνωρίσεις κάποιον να σου γνωρίσουν κάποιον, ή ότι μπορεί και να σε λυπούνται. Λανθασμένα. Γιατί εσύ είσαι αυτοδύναμη, είσαι ανεξάρτητη, κατάφερες τόσα. Αλλά δεν έχεις άντρα, δεν έχεις οικογένεια οπότε και όλα αυτά που έχεις κάνει ακυρώνονται.

Σταμάτα! Πάρε μια ανάσα. Άκουσε αυτό που θα σου πω. 

Η πρώτη πράξη είναι να το πάρεις απόφαση. Θέλεις ή δεν θέλεις να βρεις εκείνον τον ένα? Όχι απλά κάποιον που θα περνάς καλά, να θκιαβένετε, αλλά κείνον που θα κάμει το μέσα σου να αναδευτεί και να αλλάξει. Που θα δει τον θησαυρό σου μέσα σου, και όχι τα πρώτα επιφανειακά στοιχεία. Που θα ανοίξει τα σπλάχνα σου να μπει μέσα σου. (πω πω). Εκείνον που θα νιώσεις ότι θα θέλεις το παιδί του.
Αν δεν το βλέπεις να γίνεται και απλά υποκύπτεις στις πιέσεις του περιβάλλοντος τότε ΣΤΑΜΑΤΑ! Πάρε το απόφαση ότι εσύ είσαι οκ όπως είσαι. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Σταμάτα να σκέφτεσαι με το τι λένε οι άλλοι και ζήσε αυτό που θέλεις εσύ.
Αλλά αν το βλέπεις να γίνεται μην αφήνεις άλλο χρόνο να περνά. Σταμάτα να μου κάνεις την κουλ. Δεν είσαι κουλ, είσαι υποκρίτρια. Πώς ακριβώς θα προσλάμβανες έναν υπάλληλο στη δουλειά? Θα έβαζες αγγελία ή ποστ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα επικοινωνούσες την ανάγκη σου. Θα λάμβανες αιτήσεις, θα τις αξιολογούσες και μετά θα έκανες συνεντεύξεις. Θα έβλεπες πολλούς υποψηφίους και μετά θα αποφάσιζες σε έναν. Μπορεί να ξέρεις από την αρχή ότι αυτός κάνει ή μπορεί να αποδειχθεί ότι άλλα σου δείξαν άλλα σου μπήξαν. Και τότε ξανα-ανοίγεις την θέση σε λίγο καιρό-το πράγμα δείχνει από την αρχή-και ξαναβλέπεις υποψηφίους. Αυτό μπορεί να είναι ψυχοφθόρο, επειδή όσο δεν βρίσκεις τον υπάλληλο, πρέπει να κάνεις διπλή δουλειά και πράγματα μένουν πίσω, νιώθεις πίεση και πνίξιμο και αναρωτιέσαι αν αξίζει αυτή η δουλειά. Μπορεί να σκεφτείς να τα παρετήσεις. Να πεις γάματα, θα τα κάνω πάντα όλα. Βάλε κάτω ένα specific αλλά αληθοφανές job description.  Και με αυτό πρέπει να πορευτείς!
Αυτό δεν θα έκανες αν ήσουν manager ή HR σε κάποια εταιρεία? Αυτό να κάνεις και στην προσωπική σου ζωή!
Ο άντρας δεν θα ρθει να σε βρει, θα πρέπει να τον ψάξεις. Θα πρέπει να δεκτείς να πας ραντεβού, θα πρέπει να μιλάς και να το επικοινωνείς. Θα πρέπει να είσαι θαραλλέα και να το αντιμετωπίσεις σαν τασκ. Είναι κάπου εκεί έξω. Ο σκοπός σου είναι να τον βρεις. Είναι ένας μεγάλος κόσμος και είναι πολύ δύσκολο απλά να δώκει πάνω σου. Πρέπει να είσαι ανοιχτή, και δυνατή αλλιώς δεν θα τα καταφέρει.

Εμένα ήρθε, από όλους τους δρόμους που μπορούσε να διαλέξει, ήρθε μέσω του ιντερνετ. Ποιος πίστευε ότι ένας άγνωστος με ένα παρανοϊκό άβαταρ θα ήταν κείνος ο ένας? ο γκόμενος μου που το θωρώ και λιώνω, που εν κωλώνει και αντιμετωπίζει με, που έχω την υπομονή και την επιμονή να τον αγαπώ. Που θέλω μια μέρα το παιδί του.

Δεν είναι ντροπή να θέλεις αυτόν τον κάποιον, ντροπή είναι να μην κάνεις κάτι γι αυτό.

11 σχόλια:

 1. είχα πολλά να γράψω και εν μπορώ να γράψω τίποτε τελικά. Μολις είδα τον τίτλο είπα ξέρω τι θα πω, τωρά που ετέλιωσα το κείμενο δηλώνω δυστυχώς ανημπορη να είμαι συγκεκριμένη σε κάτι τόσο συγκεκριμένο. Δεν ξέρω Β μου αν είναι τόσο απλά τα πράματα, πραγματικά δεν ξέρω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Nah, έννεν τόσο εύκολο πάντα, ή μάλλον όχι εύκολο, "απλό" καλύτερα.
  Αλλά I see you, έχει όντως κόσμο που εν απλά τζειαμέ, με μιλά, με λαλά τζαι απλά περιμένει. Τζαι άμα είσαι στατικός τζαι ο κόσμος κινείται οι πιθανότητες σου εν πιο μικρές από ότι άμα κινείσαι κι εσύ.
  But.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μία γυναίκα ή ένας άντρας στην ηλικία που περιγράφεις, με τα εφόδια και τον 'αέρα', που κατέχει λόγω των σπουδών του, και με το arrogance της νιότης, δύσκολα βρίσκει το ταίρι του. Μόνο αν η ζωή του δώσει ένα γερό χαστούκι, του προκαλέσει ένα δυνατό σοκ "καθίσκει την μάππα χαμέ" και εκτιμά αυτόν ή αυτήν που θα του αλλάξει τη ζωή. Είναι θέμα ωριμότητας εν τέλει, αργά ή γρήγορα όλοι φτάνουμε εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έπειδή οι άλλοι συναθροιστές εποκάτσαν, τζιαι επειδή θεωρώ ότ το μπλόγκιν έχει ακόμα μέλλον, έκαμα έναν νέον συναρθροιστήν:

  thecyprusblogs.blogspot.com

  Επρόσθεσα τζιαι το μπλόγκ σας στα μπλόγκρολ.

  Κάμετε τον γνωστόν για να κάμνει τζιαι τα ιστολόγια σας γνωστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για το άρθρο σου να προσθέσω ότι το ίντερνετ είναι ο τόπος που συνεβρίσκουνται πλάσματα της αξίας που είναι ντροπαλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ως επί το πλείστον συμφωνώ μαζί σου. Πιστέυκω όμως ότι στο συγκεκριμένο θέμα παίζει και τεράστιο ρόλο η τύχη. To be at the right place the right time. Κι εγώ ήμουν όπως το περιγράφεις, αλλά ο ένας ήρθε εκεί που δεν το περίμενα σε μέρος που δεν περίμενα και με συνθήκες που δεν περίμενα. Ναι πρέπει να προσπαθούμε κι εμείς αλλά υπάρχει πάντα κάποιος παράγοντας που δεν τον ελέγχουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ωριμασες αγαπημενη και αυτο παει "γαντι" με οτι ζεις τωρα.Ποσο χαιρομαι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Συμφωνώ με το πνεύμα της ανάρτησης, πρέπει να το ψάξεις το θέμα και ισχύει και για τους αρσενικούς.

  Σε κάποια σημεία της ανάγνωσης, όμως έπιασα τον εαυτό μου να λαλεί "Τούτο ένεν νέα γυναίκα μόνη ψάχνει, εν νέα γυναίκα μόνη αράχνη. Φέρτε τες μύγες!!!"

  Μουάχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εννεν τόσον απλά τα πράματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή