28/9/20

Η Νοικοκυροσύνη...

...δεν μου είναι έμφυτη. 

 

Και δεν θα απολογηθώ για αυτό. 

 

Μου αρέσει να μαγειρεύω, θέλω να τρώμε όλοι καλά. Θέλω να είμαστε όλοι φροντισμένοι και συγυρισμένοι όταν θα πάμε κάπου. Είμαι οργανωτική και ξέρω ανά  πάσα ώρα που είναι το κάθε τι. Δεν ξεχνώ ιδιαίτερα και δεν αφήνω τα πράματα του κουτουρού. Έχουμε πάντα δώρα για τα γενέθλια και δεν έχουμε εκκρεμότητες στους φόρους ή στο δάνειο. Τα ρούχα μας είναι καθαρά και αναλόγως καιρού και μεγέθους των κοπελλουθκιών που τουλάχιστον κάθε εποχή θέλουν άλλα. Η κοπέλα που μας καθαρίζει έρχεται 2 φορές την βδομάδα.

Το σπίτι είναι ένα χάος. Όλοι μου ρίχνουν το φταίξιμο εμένα. Η μάνα μου, ο παπάς μου και ο ίδιος ο σύζυγος. 

Δεν κατάλαβα ακόμα γιατί πρέπει να αρέσκομαι ή να γαμιούμαι όλη μέρα και νύχτα για να συγυροκαθαρίζω. Από την στιγμή δλδ που οι ώρες που μάχουμαι είναι απο τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Και γιατί φταίω εγώ; Γιατί εν δική μου αποτυχία ότι το σπίτι εν χάος. Γιατί είμαι λιγότερη από ότι πρέπει επειδή στα 4 άτομα που μένουμε σε ένα σπίτι, εκ των οποίων τα 2 εν 4 χρονών και κάτω φταίω εγώ επειδη εν συνέχεια χτιτζιόν.

Βαρέθηκα τούτη τη κατάσταση, να είμαι συνέχεια εγώ υπόλογη για το πόσο συγυρισμένο εν το σπίτι. Και δεν μιλούμε για βρωμιά, ερχεται γυναίκα 2 φορές τη βδομάδα, 10 ωρό που μένει, δεν βγαίνουμε εχτός ελέγχου. 


Στα τυχερά μου είναι ότι έχω την πεθερά με το μέρος μου, χα!9 σχόλια:

 1. Έπιαν σε η έγνοια! Με τα μωρά όσο και να συγυρίζεις, ασυγύριστα θα είναι. Κι εμάς έτσι είναι, σφουγγαρίζει η καθαρίστρια το πρωί και την νύχτα λερωμένα εκεί που τρώνε. Να τους πεις get used to it ή ας τα κάμνουν τζείνοι που ενοχλούνται! :)
  Joy Tears

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. My life story... ούτε με πόμπες δεν μένει το σπίτι συγυρισμένο. είμαι στην προσπάθεια. Αν τα καταφέρω θα σου πω. Γιατί νοικοκυρά δεν είμαι και δεν μου αρέσει κιόλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βάλλε που το ένα, φκάλλε που το άλλο. Αν εσύ μπορείς να λειτουργήσεις μες στο χάος που αναφέρεις, και η καθαριότητα δεν είναι θέμα, εν σε κόφτει. Έννα μεγαλώσουν τα μωράκια, έννα ξεκινήσουν να μαθαίνουν να συγυρίζουν λίγο, έννα έχεις λίγες παραπάνω ώρες και αν θέλεις θα τις διαθέτεις σε τούτο το σκοπό. Προσωπικά ζούσα σε ένα χάος όσο ήμουν στο πατρικό μου. Με τη μετακόμιση είμαι πολλά συγυρισμένη γιατί ένιωθα ότι μες στη νέα μου δουλειά και τα υπόλοιπα θέματά μου, δεν θα μπορούσα να ζω στο χάος. Αλλά σίγουρα με την πρώτη κλωτσιά που θα δεχτεί το πρόγραμμά μου, εν τούτα ούλλα που κόφκουν πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απλά τώρα που το σκέφτομαι επειδή τα δικά σου είναι μικρούλια ακόμα, προσπάθα να τους βολέψεις μαζί με το παιχνίδι να μαζέυουν. Είναι σωτήριο για μετά.
  Ο μόνος που πρέπει να σε απασχολεί είναι ο σύζυγος και ο μόνος λόγος είναι γιατί μένετε μαζί. Οι υπόλοιποι να σε αφήσουν. Συμφωνώ με Moonlight ότι αν εσύ μπορείς, πρόβλημα τους.
  Σε όποιον δεν αρέσει μπορεί να σας δει εκτός σπιτιού. Άποψη μου.
  Επίσης είναι δουλειά όλων όσων ζουν στο σπίτι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν μπορείς να αλλάξεις μυαλά στους γονείς σου, αν εσυνηθίσαν εκείνοι με ένα μοντέλο μέσα στο σπίτι, πολλά δύσκολο να τους αλλάξεις τη γνώμη. Ο παπάς σου επειδή αν τυχόν παραδεχτεί ότι έχεις δίκαιο φαντάζομαι εννα πρέπει να κάμνει και εκείνος παραπάνω πράγματα, και η μάμα σου επειδή αν έχεις δίκαιο σημαίνει εσπατάλησε ούλλη της τη ζωή να γαμιέται να κάμνει δουλειές ενώ θα μπορούσε να ζήσει και διαφορετικά.

  Ο σύζυγος γιατί σου ρίχνει το φταίξιμο; Εν μαζί που είσαστε μες το σπίτι. Φαντάζομαι ξημαρίζει και εκείνος πιάτα, ρούχα κλπ. Ένεν μόνο δική σου ευθύνη. Αλλά εντάξει, εν λογικό να το κάμει, αν έτσι τον εσυνηθίσαν. Λογικό ως ένα σημείο φυσικά.

  Συμφωνώ με τις προλαλήσασες, προσπάθησε να τους μάθεις όσο μπορείς τουλάχιστον να μαζεύουν, για να περιορίζονται οι ακαταστασίες. Και τα μικρά τα μωρά και το μεγάλο το μωρό. Έτσι και με το δεκάωρο της καθαρίστριας θα είσαστε περίπου ΟΚ. Και όποιος σε κατακρίνει δεν έχει θέση στο σπίτι σου. Σοβαρομιλώ. Μπορείτε να τους βλέπετε εκτός σπιτιού. Στα δικά τους σπίτια ίσως, που θα τριγυαλλοκοπούν. :P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Και όποιος σε κατακρίνει δεν έχει θέση στο σπίτι σου. Σοβαρομιλώ. Μπορείτε να τους βλέπετε εκτός σπιτιού. Στα δικά τους σπίτια ίσως, που θα τριγυαλλοκοπούν. "

   και εγώ είμαι υπέρ αυτής της σχέσης.

   Διαγραφή
 7. Οι λύσεις μου ειναι:
  1.robot vacuum
  2.playroom

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητό ιστολόγιο beatrixcrisis.blogspot.
  Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει στο μπλογκ την πολύ ωραία αισθητική του , και την ομορφιά της ψυχής σας που αντανακλάται μέσα από αυτό .
  Ακούστε αυτό το τραγούδι
  παγκόσμια κατηφόρα:
  https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY


  αν πιστεύετε ότι αξίζει διαδώστε το, είναι για τη σωτηρία των ανθρώπων ,προέρχεται από ένα άλμπουμ εκπληκτικό που όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμα

  ο θεός να δώσει
  να φύγει η πανδημία και η Τουρκία από κύπρο και αγια σοφιά
  καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο σας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή