10/6/20

Πρωινά σαν αυτά-35 and proud

Οδηγούσα στο δρομο με τις στρογγυλές ππάλες και τα κομμένα σπαρτά. Πεδιάδα να απλώνεται γύρω μου. Έπαιζε το Memories των Maroon5. Ξύπνησε με η κόρη μου σήμερα το πρωί. Στριμώχτηκε μεταξύ εμένα και του Φιτζ. Το γιούδι νεκατώθηκε στον υπνο του μέσα στην αγκαλιά μου. Ξαπλώσαμε όλοι μαζί για λίγο. Ήρεμα σηκωθήκαμε ετοιμαστήκαμε με μικρά διαλείμματα για αγκαλιές και φιλιά. Έκανα το βρουλάκι της φρόζεν στην κόρη και έφυγε με τον Φιτζ για σχολείο. Έκανα αγκαλιές με το γιο τον τάισα και τον πήρα στην κοπέλα που τον προσέχει. Σταμάτησα και έπιασα καφέ για τον δρόμο. Εχτές έγινα 35.

Έσβησα 3 τούρτες. Χόρεψα πολλές φορές το happy birthday και μου το τραγούδησε η κόρη μου που χώνετουν δεξιά αριστερά και πετάσσετουν μπροστά μου επειδή της άρεσε το κόνσεπτ της έκπληξης. Τα γενέθλια μου συνέπεσαν με την επιστροφή της κόρης στο νηπιαγωγείο και μπορώ να πω το πρωί που μου εύχονταν όλοι ήμουν κάπως αφήστε με στο αγχος μου. Μετά που την πιάσαμε κ είδα ότι ήταν καλά και ήταν μια θετική εμπειρία για εκείνην ηρέμησα και σχεδόν ήμουν σε ημικωματώδη κατάσταση.

35 and proud. Για τις άσπρες τρίχες που εμφανιστηκαν στα μαλλιά μου. Για την χαλαρή κοιλιά κ τον ξεχειλωμενο μου ομφαλο μετά από δύο εγκυμοσύνες. Για το μαγιώ tummy control που αναγκαστικά φορώ πλέον. Για το δέρμα που άρχισε να σακουλιάζει γυρω από το πιγούνι μου. Για τους μυες που άρχισαν να ξεκολλουν απο το κόκαλο. Για όλες αυτές τις αλλαγές στο σώμα μου που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου, που φωνάζουν ότι πλησιάζει ο καιρός που θα μετακινηθώ στο πίσω κάθισμα. Η νέα γενιά είναι ήδη εδώ. Είναι θέμα χρόνου να παραδώσω τα ηνία στην κόρη και στον γιο. Είναι θέμα χρόνου οι πρωταγωνιστές να γίνουν αυτοί. Η πάλη να πετακινηθεί στην δική τους γραμμή και εγώ να κάθομαι να βλέπω το έργο.

Οπότε δεν χάνω χρόνο στο να πενθώ τα δεδομένα που για άλλους μπορεί να εν είτε ακατόρθωτα είτε βαρετά. Κάθε σημαδι στο σώμα μου εν ένδειξη για το τι κατάφερε. Κάθε άσπρη τρίχα εν οι μέρες που πέρασαν. Μετάλλια της ζωής μου. Και όσο βρίσκομαι σε αυτή την δίνη, θα το απολαμβάνω. Όπως και να είναι, όπως και να ερχονται οι μέρες.


8 σχόλια:

 1. Χρόνια σου πολλά και να σε χαίρεται η οικογένεια σου. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που τα ωραία κομμάθκια της χρονιάς το "memories" αν τζιαι ο τραγουδιστής τους εν πολλά πριμαντόνα για τα γούστα μου.
  Εύχομαι υγείαν τζιαι ευτυχίαν, προσωπικήν τζιαι οικογενειακήν. Κάθε ηλικία έσιει τα καλά της τζιαι η μόνη σίουρη μορφή αθανασίας εν οι αναμνήσεις μας τζιαι το πως μας αθθυμούνται οι άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κοτζια μου απολογισμο για τα 35 καλέ; τι εν τα 35;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα 35 εν ξερω τι εν για σενα!
   εγω ασπούμε έχω ενα αναπαραγωγικό σύστημα το οποίο με απασχολεί που τα 12 να θωρώ περίοδο να φοούμαι με μεινω έγκυος να έχω το ένα θέμα το άλλο θέμα.
   αυτό το αναπαραγωγικό σύστημα εκπλήρωσε το σκοπό του κ θα το κλείσω το μαγαζάκι οπότε νιώθω ότι ετέλειωσε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. αυτό το κλείσιμο συνέπεσε με τα 35!
   επίσης αμα σκεφτούμαι πόσο σημαντικό εν τούτο το μαγαζάκι για μια γυναίκα κ την ταυτότητα της αντιλαμβάνεσε γιατί ειμαι σε αυτό το mode.

   τι? παραπάνω πληροφόρηση από όση θα ήθελες?

   Διαγραφή
 4. Χρόνια πολλά! Πόσο ωραίο να γιορτάζεις και να χαίρεσαι για όσα κατάφερες και για τα σημάδια σου.

  Υ.γ. ρε μπράβο που πήρες την κόρη στο σχολείο! Πόσο λυπούμαι τα μωρά που τα άφησαν σπίτι, δεν φαντάζεσαι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να ζήσεις Βεατρίκη μου! Ειμαστε μιτσιες ακόμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Happy birthday! You're doing good girl, awesome actually :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή