18/5/20

Φτου και ξε-καραντινα

Γενικά η κατάσταση αυτή μας επηρεάζει με τρόπους που δεν τους είχα σκεφτεί. 

1. μετά από 2 βδομάδες στην δουλειά νιώθω πιο άνθρωπος. Μια κανονικότητα επανήλθε και κάποια ρουτίνα. Ηρέμησα σχετικά και κοιμάμαι καλύτερα.
2. Άκουσε η κόρη μου ότι θα ανοίξουν τα σχολεία και με ρωτούσε πότε θα πάει. Της ειπα ότι θα ανοίξουν μόνο τα σχολεία για μεγάλα παιδάκια και ότι αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν κ για τα μικρά παιδάκια. Άρχισε να μου λέει "μα θέλω, μα θέλω" κ συνεχίστηκε με ένα ήρεμο κλαψούρισμα κ λίγα δάκρυα.
3. οι παππούδες ανάπτυξαν διάφορα θέματα κ ο γιατρός λέει μπορεί να είναι κ από τον εγκλεισμό, στρες, άγχος, μοναξιά. Τους προστατεύουμε από κορωνοιό και θα παν που το μαράζι τους.
4. άκουσα το τραγούδι του Κότσιρα σήμερα καθώς οδηγούσα "Τα καλοκαίρια μας" και λέει:
"Γιατί να φεύγουν έτσι τα καλοκαίρια µας,
Χωρίς να ξηµερώνουνε τ’ αστέρια µας;
Ας πιούµε τώρα όλοι κρασί απ’ τ’ αµπέλια µας,
Για όσα περάσανε µέσα απ’ τα χέρια µας,
Για όσα χάσαµε µέσα απ’ τα χέρια µας."

και με πήρε το παράπονο για το καλοκαίρι που θα χάσουμε. Το πρώτο καλοκαιρι του γιου μου. Και για όσα χάσαμε μέσα από τα χέρια μου μας που πάντα τα θεωρούσαμε δεδομένα.

Δεν ξέρω τι είναι σωστό και λάθος, αυτή η αβεβαιότητα με κουράζει, αυτό το άγχος το οποίο εκδηλώνεται με τρόπους που δεν το περιμένω.

Και το τραγούδι τελειώνει:
"Γιατί να φεύγουν έτσι τα καλοκαίρια µας,
Χωρίς να ξηµερώνουνε τ’ αστέρια µας;
Ας πιούµε τώρα πάλι κρασί απ’ τ’ αµπέλια µας,
Για όσα θα ‘ρθουνε ξανά στα χέρια µας,
Για όσα περάσανε µέσα απ’ τα χέρια µας,
Ας πιούµε άλλη µια στα καλοκαίρια µας."

Αμήν

2 σχόλια:

 1. Η δουλειά νομίζω μας δίνει μεγάλη αίσθηση κανονικότητας, ρουτίνας, οργάνωσης της μέρας μας. Θεωρώ πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους να έχουμε φυσική παρουσία στη δουλειά αντί να δουλεύουμε από σπίτι. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

  Εννοείται οι παππούδες μαραζώνουν χωρίς τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Αφού για πολλούς είναι από τους βασικούς τους σκοπούς ύπαρξης στην ηλικία τους πλέον. Κι εμάς μια από τα ίδια.

  Δεν θα χαθεί (τελείως τουλάχιστον) το καλοκαίρι μας. Είμαι πολύ αισιόδοξη. Μπορεί να μην έχουμε την ελευθερία και την ανεμελιά άλλων χρόνων αλλά είναι στο χέρι μας ότι έχουμε και ότι μπορούμε να το αξιοποιήσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κ γω το ίδιο πιστεύω για την δουλειά, και το ίδιο ισχύει κ για το σχολείο

   προσπαθώ πολύ για το καλοκαίρι, αγόρασα κ καινούριο μαγιω! ότι μπορούμε θα κάνουμε :)

   Διαγραφή