6/5/20

Καραντινάτο

Μπήκα σε καραντίνα 17/3, βγήκα προχτές 4/5.
Ο σύζυγος καραντίνα δεν έκανε λόγω φύσεως εργασίας.
Ήμουν  όλη μέρα με ένα 4χρονο κ ένα 6μηνο βρέφος.
Το 4χρονο με ακατάπαυστη ενέργεια. Συνηθισμένη στα καφε, πάρκα, επισκέψεις σε σπίτια να παίξει με φιλους κ φίλες κ στενές σχέσεις με παππούδες και γιαγιάδες. Δεν της έκατσε η καραντίνα. Δεν της αρέσει, όλη μέρα θέλει να πιάνουμε τηλέφωνα, να στέλλουμε βίτεο, να στέλλει μηνύματα. Συνέχεια θέλει απασχόληση. Κάναμε αμέτρητες κατασκευές, βιβλία δραστηριοτήτων, φαγητά, μπισκότα, κεήκ, με βαρέθηκε. Θέλει να πάει σχολείο. Θέλει να φύγει ο κορονωιός, θέλει να αγκαλιάσει τις γιαγιάδες της.
Το 6μηνο νομίζει ότι ο κόσμος είναι το σπίτι μας και η αυλή της μάνας μου απέναντι. Ξέρει περίπου 10 πλάσματα. Είναι η χαρά της ζωής, η προσωποποίηση της θετικότητας κ ισχυρό αντικαταθλιπτικό.
Δεν ξέρω πώς πέρασε ο καιρός. Περάσαμε και όμορφα και άσχημα. Δεν με πείραζε να ειμαι συνέχεια με τα μωρα μου. Αυτό που με πείραζε είναι ο περιορισμός. Γενικά μου αρέσει να είμαι σπίτι,και  μου αρέσει και το σπίτι μου. Αλλά ο εγκλεισμός ήταν για την κόρη κάτι που την έπνιγε, δεν ήξερε τι να κάνει την ενέργεια της. Σε συνδυασμό με ένα βρέφος που θέλει να κοιμηθεί να φάει να παίξει αλλά ανίκανο να κάνει οτιδήποτε μόνο του. Και επιπλέον την απουσία καθαρίστριας κι της ελεύθερης μου ώρας για οποιανδήποτε οργάνωση σπιτιού και πλυμμάτων και φαγιών και ψώνιων και και και... είχε μέρες που απλά δν ξέρω πως πέρασαν. Με έπιανναν τα κλάματα πας την τουαλέτα η οποία ήταν χτιτζιόν καθώς ο γιος μου ήταν πόξω πας την αμαξου για να τον θωρώ κ η κόρη μου πάνω μου να μου μιλά ή να γκρινιάζει. Τα όμορφα όρια που βάλαμε για ώρα στην τηλεόραση ωραία συμπεριφορά βιβλία που διαβάζουμε κλπ χαθήκαν. Και όταν έφταννα στα όρια μου εμπηγα την τσιριλιά ή κατεύφεγα σε εκβιασμούς, για τα οποία  δεν είμαι περήφανη.

Αυτά.

Από Δευτέρας ειμαι σε μια δουλειά η οποία 7 μήνες που λείπω-αφου η έναρξη της καραντίνας συνέπεσε με την επιστροφή μουαπό  άδεια μητρότητας-προχώρησε, αλλαξε, και δεν έχει ιδιαίτερο χώρο για μένα. Δεν ξέρω τι γίνεται, κ φυσικά εδώ στον ιδιωτικό είναι κ ζούγκλα, όποιος κερδίσει, επιστρέφω σε μειονεκτική θέση. Εχτός τόπου κ χρονου εν μέσω κορονωιού να πρέπει να παλέψω-κουρασμένη και μαμά με 6μηνών βρέφος-για να βρω ξανά την θέση και να αποδείξω ότι τα λεφτά που πιάννω-λίγα γιΑ αυτό που μπορώ να κάνω-μου αξίζουν. Πχ χτες κανονισαν  μιτινγκ η ώρα 3-που εγω φεύγω πατητη επειδή ο γιος μου όλη μέρα ειναι με 50 μλ γάλα επδ δεν του αρέσει το πιπερο-ενημερωτικά επρεπε να πινει γύρω στα 300μλ. Και μου είπε ο ένας δν μπορείς να το κανονίσεις με τον άντρα σου να μείνεις; Εν μπορεί να του δώκει κάτι άλλο να φάει ο άντρας σου; Παράλογο που θέλω να σχολάσω να πάω να ταίσω το μωρό μου. Ήταν δύσκολο να βάλουμε το μίτινγκ τες υπόλοιπες 7 ώρες που ειμαι δουλειά. Αλλά έτσι είναι άμα είσαι άντρας ή γυναίκα χωρίς κοπελούθκια.

ΑυτάΧ2


4 σχόλια:

 1. Για την δουλειά δεν θα πω κάτι, ξέρεις καλύτερα.
  Για τα υπόλοιπα στο σπίτι. Είσαι μια χαρά που κατάφερες και έκαμες όσα περιγράφεις. Οι δικοί μου περιμένουν ακόμα να φτιάξουμε ψωμί. Η κόρη θέλει να την μάθω να μαγειρέυει. Δυο μήνες δεν βρήκαμε ώρα. !!!

  Εμείς έχουμε συνάδελφο κοπέλα πολύτεκνη (απλά έχουν μεγαλώσει τα παιδιά της) που δεν μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να σχολάσεις να πας σπίτι στα παιδιά σου. Δεν ξέρω αυτή όταν ήταν μικρά τα δικά της τι έκανε. Με εκπλήσει όταν λες κάποιου τα δεδομένα σε τέτοια θέματα και δεν καταλαβαίνουν. Ούτε τις συναντήσεις μισή ώρα πριν σχολάνει ο κόσμος τις καταλαβαίνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πιστεύω ότι απλά δεν τους νοιάζει. επίσης συνήθως όλοι αυτοί έχουν παππούδες που τους μεγαλώνουν τα παιδιά τους.

   Διαγραφή
 2. Για τη δουλειά τι να πω. Υπομονή. Πιστεύω ότι θα είσαι πάντα μια αγωνίστρια και θα επιβιώσεις και θα εδραιωθείς και πάλι εκεί που ήσουν.

  Αυτό με την καθαρίστρια, πόσο σε καταλαβαίνω! Πόσο επεθύμησα να έρθει! Ξέρω ότι δεν είμαι στην κατάσταση που είσαι εσύ, με δύο μωρά, αλλά ακόμα και δύο άτομα που είμαστε λερώνουμε το σπίτι, και ΔΕΝ ΤΟ ΈΧΩ και επίσης ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ με τις δουλειές του σπιτιού. Κάμνω τα βασικά, τώρα τα πιο εξειδικευμένα καθαρίσματα, ούτε μου περνούν, ούτε τα θέλω.

  Υπομονή! Εννα περάσει και τούτη η φάση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή