24/5/17

Περί κοινωνικής μόρφωσης

Λόγω του μωρού βλέπω πολλά πράγματα.

Πρώτον κ κύριον, βλέπω να επαληθεύεται το ρητό "το παιδι  και το σκυλί όπως τα μάθεις".

Πάμε σε ένα μάθημα μουσικής τάχα μου, έ το μαζευόμαστε καμπόσες μανάδες με τους κότσιρους τους και σούζουμεν μουσικά όργανα κ λαλούμε τραγουδάκια. Εννά μου πεις εν τα κάνεις κ σπίτι σου κόρη μου. Αλλά:

1. της κόρης αρέσκει της να βλέπει άλλα μωρά, άλλα μωρά της ηλικίας της εν ξέρω πολλά.
2. σε κάποια φάση εν ωραία να αφήνεις κάποιον άλλο να παίρνει το lead όσο αφορά το μωρό. Εν πρέπει να σκεφτώ τραγουδακι ή δραστηριότητα, λαλεί μας η δασκάλα τι να κάνουμε κ ακολουθούμε.
3. η κόρη μετά εξαντλείται και κοιμάται εύκολα.

Επομένως πάμε. Κ εκεί βλέπεις και τους μελλοντικούς χωρκατοκυπραίους που δεν έχουν σεβασμό για κανέναν άλλο κ ο κόσμος εν δικός σου.
Καθόμαστε όλοι κ περιμένουμε την σειρά μας, εχτός που ένα σκατομπάσταρτο που μπαίνει μες τα μούτρα της δασκάλας, νεκατώνει το μάθημα, πιάννει τα πράματα των άλλων μωρών κ τα πράματα της δασκάλας. Ούτε το δικό μου το κοτσίρι εν τέλειο. Κ μένα θα διαμαρτυρηθεί και θα προσπαθήσει να πιάσει από άλλο μωρό, ή θα προσπαθήσει να νεκατώσει τα πράματα της δασκάλας αλλά τραβώ την πίσω, της λέω όχι, της βάζω τα όρια. Αν φωνάξει/κλάψει θα σηκωθούμε να κάνουμε διαλειμμα και όταν ηρεμίσει επιστρέφουμε. Εν ηρεμά; Φεύκουμε. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ;
 Αλλά όχι, έχουμε τον σκατορόκολο να χαλά το μάθημα και την αμπάλατη την μάνα να χαζογελά. Φτύστο γέλιο κουλλούφα και σύναξε τον ανάγωγο κότσιρο σου.

Προσπαθώ να της μάθω από νωρίς κοινωνική μόρφωση.

Τι είναι η κοινωνική μορφωση; Να συμπεριφέρεσαι με σεβασμό, να είσαι ευχάριστος και πρόσχαρος, να έχεις όρια.

Να σε δω στο σούπερμάρκετ. Να χώνεσαι να μεν με χαιρετήσεις. Ενναιν πιο δύσκολο; Να χώνεσαι; Εννά πόυμε ένα τικανειςκαλα;εσυκαλά και τέλειωσε. Εν υπάρχει το στρες αν με είδε αν μεν με είδε. Έλεος

Να σε καλώ να κάνουμε κάτι. Να μου λαλείς οκ, μετά να μου λαλεί ψέματα ότι αρρώστησε το α,β,γ κοπελλούι. Κάθε φορά. Πες μου κόρη μου όχι. Εν μπορώ. Εκανόνισα κάτι άλλο. Σιγά το πράμα. Τόσο δύσκολο είναι να πεις όχι; Που πρέπει να πεις ναι, να σκέφτεσε τι μαλακία να μου πεις να ακυρώσεις να με πιάννεις να μου πεις ψέματα κλπ κλπ. Τόση προσπάθεια απλά επειδή εν είπες όχι.

Να περιμένεις την σειρά σου.

Να ανταποδίδεις τες ευχές

Να  ρωτάς αν εν οκ πριν ποστάρεις κάτι στο φβ που έχει να κάμει με άλλα άτομα

Να πηγαίνεις στην ώρα σου

Να βοηθάς κάποιον χωρίς να σου το ζητήσει, απλά επδ χρειάζεται την βοήθεια σου

Να μεν κανεις φασαρία

Να μεν πετάσσεις σκουπίθκια

Να υποδέχεσαι κόσμο στο σπίτι σου

Να χτυπάς πόρτα πριν μπεις κάπου

Νευρίασα

2 σχόλια:

  1. "Φτύστο γέλιο κουλλούφα και σύναξε τον ανάγωγο κότσιρο σου."

    Εγώ σε λίγο καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την λίστα σου θα την τυπώσω και θα την έχω για guide. Γιατί αυτά προσπαθώ να μάθω τους δικούς μου. Τα έγραψες τόσο τακτοποιημένα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή