11/5/17

Εργασιακά

Όσο μεγαλώνω και αποκτώ επαγγελματική εμπειρία καταλαβαίνω πολλά πράματα.

Όπως πχ κάποιοι ανθρώποι  ξέρουν να δουλεύουν, κάποιοι όχι. Και με αυτό "γεννιέσαι". Ντάξει όχι κατ`ανάγκην, αλλά μεγαλώνεις με αυτό από μικρός, είναι τρόπος ζωής, ο σωστός τρόπος να δουλεύεις και πώς βλέπεις την επαγγελματική σου πορεία.

Για να ξέρεις να δουλεύεις, πρέπει να αντιληφθείς πρώτα, ότι τα λεφτά δεν σου τα χρωστά κανένας. Τα λεφτά πρέπει να τα κερδίσεις. Για να τα κερδίσεις πρέπει να δώσεις τον χρόνο σου. Ο χρόνος σου πρέπει να αξίζει. Για να αξίζει ο χρόνος σου εξαρτάται από 3 παραμέτρους:
1. οι γνώσεις που έχεις, δλδ οι σπουδές που έχεις κάνει, η επένδυση ενός πτυχίου. Όσο πιο συνηθισμένο, τόσο λιγότερη η αξία του, όσο πιο συγκεκριμένο, τόσο πιο δύσκολη η εφαρμογή του.
2. η ευθύνη που κουβαλάς. Εν πάει να κάθεσαι μέρα νύχτα στη δουλειά, αν η ευθύνη που αναλαμβάνεις είναι 0 τότε γιατί να σε πληρώσει κάτι παραπάνω. Η ευθύνη έχει όνομα. Και αν θες να βγάζεις λεφτά τότε πρέπει να έχει το δικό σου. Η ευθύνη σημαίνει ότι αναλαμβάνεις tasks, τα φέρνεις εις πέρας με επιτυχία ή αποτυχία. Γι`αυτό κ οι διευθυντές κερδίζουν παραπάνω λεφτά. Επειδή αυτοί έχουν την ευθύνη. Γι`αυτό και πρέπει να κάνεις αυτό που λέει ο διευθυντής σου, ή να συνεργάζεσαι με τον διευθυντή σου, επειδή αυτός έχει την ευθύνη των πράξεων σου. Γι`αυτό και πιάννει τα διπλάσια σου.
3. Value for money. Αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα και πόσο επικεντρωμένα μπορείς να δουλέψεις. Σου ανατίθεται το α` project. Η ταχύτητα διεκπερέωσης όπως και το πόσο to-the-point κινείσαι καθορίζει το value for money της ώρας σου.

Φυσικά αυτά ισχύουν σε μια νορμαλ ιδιωτική επιχείρηση.

Γνώρισα πολλά άτομα.Δούλεψα με πολλά άτομα.Και κατέληξα πως είτε το έχεις να πετύχεις είτε όχι. Προσπάθησα να βοηθήσω πολλή κόσμο, χωρίς επιτυχία. Η δουλειά δεν είναι αγγαρεία, είναι κάπου που πρέπει να είσαι αρκετά δημουργικός και αποτελεσματικός ώστε να ξεχωρίσεις μες το πλήθος. Αλλά πάλε η δουλειά δεν πρέπει να είναι τα πάντα. Η δουλειά είναι το μέσο για να ζεις, να βγάζεις λεφτά που μεταφράζονται σε φαί, σπίτι, υγεία, αγαθά, διασκέδαση, ταξίδια. Είναι μια ισορροπία. Φυσικά αυτά για να γίνουν πρέπει να βρεις αυτή την νόρμαλ ιδιωτική επιχείρηση, που δεν είναι οικογενειακή, που δεν είναι πολύ μικρή, και ο μπος δεν είναι τοξικός και συγκεντρωτικός. Και ο μόνος τρόπος να την βρεις-επειδή κάπου υπάρχει-είναι να την ψάχνεις. Αν η εργασία που κάνεις δεν ανταποκρίνεται στα θέλω σου, τότε παράλληλα ψάχνεις το καλύτερο. Καλύτερο μισθό, καλύτερο περιβάλλον, καλύτερες συνθήκες!

Πολλές οι παραμέτροι :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου