21/3/17

Συζητήσεις περί ύπνου

οκ, η κόρη δεν κοιμάται όλη νύχτα. Ξυπνά 2-3 φορές για φαί, και άλλες 3-4 για να νεκατωθεί, και το πρωί κατά τες 3:30 θα αρκέψει να αντινάσσεται δεξιά αριστερά ώσπου να γίνει 5 να ξυπνήσει. Επιπλέον κοιμούμαστε μαζί. Όλη μέρα κάνει 2 ύπνους 1-1,5 ώρες μαξ. 

συζητήσεις περί ύπνου με γνωστούς κ άγνωστους
Α: άτομο
Β: μουά

Α: ντάξει εν καλό μωρό; κοιμάται;
Β: όχι εν το χειρότερο μωρό του κόσμου, σκατοχαρακτήρας, εν κοιμάται, εννά την δώκω πίσω

Α: μα κοιμάστε μαζί; εννά μεν φύει ποττέ που το κρεβάτι
Β: νταξ, τότε θα πρέπει να πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό πέρκει τουλάχιστον γλιτώσουμε

Α: μα ταίζεις την ακόμα μες την νύχτα; να το κόψεις
Β: εν ήξερα ότι εν που την δουλειά σου πότε ταίζω κ πόσο ταίζω το κοπελλούι μου που την στιγμή που το βάρος του εν οκ

Α: εν σας εκοίμησε εψές α; φαίνεσαι κουρασμένη
Β: να πα να γαμηθείς

Α: μα ακόμα δεν κοιμάτε; μπας κ φκάλλει δόντια; μπας εν έχει growth spurt;
Β: ναι, δόντια και growth spurt τους τελευταίους 5 μήνες νον στοπ. Ευχαριστώ για το ΤΙΠ προφανώς δεν μου το ξαναείπε κανείς ΠΟΤΤΕ.

Α: πρέπει να την  μάθεις να πέφτει μισοκοιμισμένη στο κρεβάτι της, και να ποκοιμάτε μόνη της
Β: έλα ρε τσιάκκο να της το μάθεις εσύ. Επειδή βρίσκω την να πρέπει να ξυπνώ κάθε διώρο τρίωρο προφανώς

Α: μα σούζεις την; κοιμάστε μαζί; ταίζεις την όλη νύχτα; κακομαθαίνεις την
Β: θκιάολε σου, ευτυχώς που μου το είπες

Α: ότι θέλει κάμνει σε, ξέρει τι κάμνει
Β: ναι είδες την ύπουλη, σκατοχαρακτήρας, χειρίστρια

Α: άστην να κλάψει 2-3 νύχτες και θα μάθει να κοιμάτε
Β: σπαθί, λαιμός, κκελέ στο πάτωμα


19 σχόλια:

 1. Χαχαχα τα ίδια αντιμετωπίζω κι εγώ. Ειδικά με την συγκοίμιση. Άσε που όλοι εικάζουν ότι "φταίω" εγώ που κοιμάται μαζί μας ενώ στην πραγματικότητα "φταίει" ο παπάς της. Εγώ πλέον απαντώ "να σηκώνεστε εσείς να την παίρνετε τρεις - τέσσερεις φορές πίσω στο κρεβάτι της" ή "εσείς μεγαλώστε τα μωρά σας όπως θέλετε, εμείς το δικό μας έτσι θέλουμε να κάμνουμε".
  Φυσικά ορισμένους ότι τζι' αν πεις...η οκκά τετρακόσια!
  Joy Tears

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ακριβώς! όσο ήμουν σπίτι κοιμάτουν στο κρεβατάκι της. επδ είχα την ώρα να κάθουμαι μια ώρα ώσπου να την ταίσω/κοιμήσω.

   δεν μπορώ να πηγαίνω κ δουλειά, τες υπόλοιπες ώρες να καθαρίζω, βαλλω πλυντήρια μαγειρεύω σούπερμαρκετ παίζω με μωρό, παίρνω το μωρό βόλτα γιαγιάδες γιατρούς κλπ κ να ξυπνώ κ 4-5 φορέςτην νύχτα και να περιμένω να κοιμηθεί να φύω για να ξαναξυπνήσει στην 1 ώρα να κλαίει.

   ενώ τζιαμέ, διάς ένα βυζί μιαν πιππίλα κ αγκαλιά, θέμα 10 λεπτών.

   Διαγραφή
 2. Είμαι ένοχη στο ότι αν μου πει κάποιος για το κοπελούδι του θα πω σίγουρα το ότι "μας εκμεταλλεύονται τα μπεμπέ από την ώρα που συλλαμβάνονται".
  Οφείλω να πω ότι πλέον δεν σχολιάζω και δεν δίνω "τιπς" αν δεν ρωτήσει άλλος την άποψη μου, και επίσης αν τολμήσω να ρωτήσω για την ρουτίνα του άλλου και την καθημερινότητα του είναι μπας και κάτι που κάνει μου κάνει κλικ ότι θα βολέψει και για μένα.
  Απλά τα λέω γιατί αν σας πετύχω καμιά φορά στην "έξω ζωή" και ακούσετε καμιά από τις πιο πάνω ατάκες μην με παρεξηγήσετε. Είμαι της άποψης πως ο καθένας όπως θέλει κοιμάται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραίες απαντήσεις!

  Επιβεβαίωσες μου την τάση που έχω τελευταία : Να κάμνω τους άλλους να μεν θέλουν να μου μιλούν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το να την σούζεις εν πόμπα. Το να πηέννεις όποτε κλάψει, τζιαι μάλιστα το ταχύτερον, το ίδιον. Το να την ταίζεις όποτε προβλέπεται, αναλόγως τζιαι της όρεξης της, ανεξαρτήτως ώρας, πάλε πόμπα. Το να την βάλλεις όμως μαζί σου για ύπνον εν λάθος. Αποδεδειγμένον. Ταλαιπωρήθου όσον χρειαστεί, αλλά η κορού στο δωμάτιον της τζιαι σεις στο δικό σας, τζιαι μάλιστα το συντομόττερον.
  Μπορείς να με ξιτιμάσεις ελεύθερα, εν έshιει παρεξήγησην. Πάταξον μεν, άκουσον δε. Παρά το φύλον (άντρας), επέρασα τα, ξέρω τα, εμείς είχαμεν θκιό ταυτόχρονα τζιόλας, τζιαι θα με ευχαριστείς. Stay cool.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γούφη τούτα τα "εν λάθος. αποδεδειγμένο" μεν τα λαλείς έτσι άφοα τζι αβίαστα, έσιει πρόσφατες έρευνες που αποδεικνύουν τα περί του αντιθέτου, αν θέλεις βάλλω σου έναν κατεβατό λινξ. Το ότι το εκάμετε εσείς τζαι άλλοι τόσοι τζαι "εδούλεψεν" για εσάς εν κάτι διαφορετικό.

  Ο καθένας κάμνει ότι τον αναπαύει τζι εν "σωστό" για τζείνον #teamcosleeping

  neerie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πρόσφατα εδουλεψα πάνω στο θέμα και βασικά οι ειδικοί έλεγαν ότι ο καθένας στην τελική κάμνει ό,τι εν καλό και βολικό και δουλεύκει για εκείνον. Having said that, έλεγε και τρόπους να πετύχεις τζείνο που θέλεις όταν συμβαίνει το αντίθετο, πχ όταν κλαίει και δεν χρειάζεται κάτι, απλά και μόνο για να πάεις. Και έλεγε ότι το να τα αφήνεις να κλαιν, ναι, εν δύσκολο για σένα, αλλά είναι ένας τρόπος. Οπότε ίσως απάντα και του τελευταίου κάτι σε λόγια, όι σε αποκεφαλισμό.. :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σόρρυ μουνλαιτ, αλλά το να αφήνεις να κλαιν πιστεύω εν πιο δύσκολο για το μωρό και όχι για τον γονιό.

   αν ένας ενήλικας έκλαιε δεν θα του έδινες σημασία;

   το στρες που υποβάλλεται ένα μωρό που είναι αβοήθητο/δεν μπορεί να ταράξει/δεν ξέρει τι γίνεται και ηρεμά μόνο με την μάμα/κλαίει για βοήθεια ισοδυναμεί με ψυχολογική κακοποίηση κατά την άποψη εμού και της ψυχιατρικής

   τωράεν σου λαλώ ότι μόλις κάμει γκου γκα η κόρη βουρώ πουπίσω της, πόσο μάλλον προσπαθώ να τρώει μόνη της από 6 μηνών. αλλά το να αγνοείς το κλάμα θεωρώ το ότι εν εγωιστικό, προτιμάς να δώσεις το μήνυμα στο νεογνό ότι κλάψε όσο θέλεις είσαι μόνο σου,παρά να νιώθειτην ασφάλεια της αγκαλιάς της μάνας του, ώσπου να είναι σε θέση να εν λλίο πιο ανεξάρτητο

   Διαγραφή
 7. Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών και έχω ακούσει πολλές "συμβουλές" από διάφορους όσον αφορά την ανατροφή του. Προσωπικά το βρίσκω εκνευριστικό αλλά χαμογελώ ευγενικά και αποχωρώ, ενώ από μέσα μου θέλω να τους στείλω στο διάολο. Από την στιγμή όμως που το παιδί μου χαίρει άκρας υγείας, τρέφεται κανονικά, είναι χαρούμενο και δεν το κακομεταχειρίζομαι με οποιοδήποτε τρόπο, δεν αφορά κανένα τι κάνω, ούτε πως το μεγαλώνω.

  Τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο (@woofis). Κάθε παιδί και κάθε γονιός είναι διαφορετικοί και δεν θα δουλεύουν για όλους τα ίδια πράγματα. Και κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε με γνώμονα πάντα το μωρό. Και δουλεύουμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι σαν γονείς.

  Βασικά είναι αυτό που λέει η Moonlight, παρόλο που ποτέ μου δεν άφησα το παιδί μου να κλαίει, ούτε θα το άφηνα, ακόμα και αν το έκανε απλά και μόνο για να πάω.

  Και για να αλλάξουμε και λίγο την διάθεση μας, να ένα βίντεο που έγινε viral, με 2 αδέρφια που δεν κοιμούνται και "τρελαίνουν" τους γονείς.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZCYHjc64Cv8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οκ, το "αποδεδειγμένον" ήταν λάθος, ενώ συμφωνώ απολύτως ότι κάθε οικογένεια έshιει τες ιδιαιτερότητες της τζιαι πρέπει να κάμνει τες ανάλογες επιλογές.
  Πάραυτα, στο θέμαν του ύπνου με τους γονείς, εμμένω στην άποψη μου, βάσει τόσον προσωπικής εμπειρίας όσον τζιαι μέσα που αλληλεπίδρασην με πλήθος άλλων γονιών μέσα στα χρόνια. Το μωρόν καλόν είναι, κατ'εμέναν, να τζοιμάται στο κρεβάτιν του, το οποίον προφανώς τους πρώτους μήνες θα είναι δίπλα που τζιείνον των γονιών του, τόσον για να το "συγκόψουν" πως συμπεριφέρεται όσον τζιαι για λόγους ασφάλειας του. Ειδικά τα βράφη μάλιστα, αντενδείκνυται να κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα καταπλακώσουν.
  Σταδιακά, τόσον για την δικήν του ισορροπίαν όσον τζιαι τζιείνην του αντρογύνου, καλόν είναι να πάει στο δωμάτιον του. Διότι εν καλή η "βολή" μας αναλόγως ηλικίας αλλά εν καλόν τζιαι να προβλέπεις το πως θα εξελικτούν τα πράματα όσον περνούν τα χρόνια. Λόγω χάρην, επανειλημένα, παιδιά του "κύκλου" μου όπου ακολουθήθηκεν τούτη η τακτική, εμπορέσαν πιο εύκολα, λόγω χάρην, να παν σε μιαν κατασκήνωση χωρίς να τηλεφωνά ο επιβλέπων μέσα στη νύκταν να πάεις να τα πιάσεις γιατί εν εμάθαν να τζοιμούνται "μακριά που τη μάμμαν". Αντίστοιχες περιπτώσεις που εγίνετουν το δικόν του μωρού, φτάνουν 10-12 χρονών τζιαι θέλουν να ππέφτουν με τη μάμμα ή τον παπά. Αν το θεωρεί κάποιος τούτον "επιθυμητόν", by all means δικόν του θέμαν. Εγώ εν θα το άντεχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Λόγου χάρη(ή χάριν)

   2. Αν και εφαρμόζω σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες, θεωρώ ότι το κάνω επειδή το μωρό μου είναι σχετικά εύκολο, έχει τον ύπνο και γενικά είναι ευνοικές οι συνθήκες να το κάνω. Καταλαβαίνω όμως και τις μαμάδες που τα βρίσκουν σκούρα και που θα κάνουν ότι ηρεμεί και διευκολύνει το μωρό τους τη δεδομένη στιγμή. Το να θέλεις τη "βολή" σου όπως λες σε μια τόσο απαιτητική και δύσκολη περίοδο δεν είναι ούτε επιλήψιμο ούτε εγωιστικό.

   Διαγραφή
  2. νομίζω έχει μεγάλη διαφορά το μηνών με το 10 χρονών

   Διαγραφή
 9. Γούφη, πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι είναι πιο λίγες οι πιθανότητες για θάνατο από SIDS (sudden infant death syndrome) όταν το μωρό κοιμάται μαζί ή κοντά στους γονείς γιατί αφ' ενός δεν κοιμάται τόσο βαθιά το μωρό (ειδικά αν θηλάζει) κι αφ' ετέρου γιατί εν πιο εύκολο να το ακούσουν οι γονείς αν κάτι δεν πάει καλά.
  Eπίσης, κίνδυνος να καταπλακώσεις το μωρό υπάρχει συνήθως αν είσαι πιωμένος/η ή παίρνεις χάπια κλπ, υπό κανονικές συνθήκες απλά εν θα κοιμάσαι τόσο άνετα.

  Και συμφωνώ, τελικά εν για τη δική μας ευκολία που αφήνουμε το μωρό μόνο του, αλλά τζαι τούτο εν κάποιες φορές απαραίτητο για την ψυχική μας υγεία, ε τζαι για τη δική του κατ' επέκταση... είπεν η πείρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλά νήρι, μεν υποκρίνομαι ότι είμαι κ η τέλεια μάνα, και γω απελπίστηκα, κ ζήτησα βοήθεια, κ πήρα το μωρό στην μάνα μου να πάω σούπερμαρκετ κ έκαμα2 ώρες, την 1 εκάθουμουν στο αυτοκίνητο.
   το άλλο είναι ότι, μιαν ο ένας μιαν ο άλλος, δικαιούται λίγη ξεκούραση, μόνος του μες το κρεβάτι. κ ο άλλος ποσκολιά το μωρό.

   αλλά να την αφήκω να κλαίει, εν το μπόρω.

   Διαγραφή
 10. Επίσης σιγά μεν καταπλακώσουμε εμείς τα μωρά! Εμάς πάντως καταπλακώνει μας κανονικότατα!!!
  Εννοείται ότι για την ψυχική μας ηρεμία (που κατ' επέκταση χαρούμενη μάμα-χαρούμενο μωρό) προσπαθούμε να "ξεφεύγουμε" με διάφορους τρόπους και με βοήθειες από τρίτους.
  (προφανώς είμαι κι εγώ στο #teamcosleeping)
  Joy Tears

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ημουν σιουρη οτι εννα φκαλεις τη ππάλα σε κάποια φάση... Ο καθένας κάμνει ότι εν πιο βολικό για τζείνον τη δεδομένη στιγμή. Εν θέμα μωρού.. Όπως λέει και η μπρέντα εφαρμόζει αυτό που λέει ο γουφης επειδη εν σχετικά έυκολο το μωρό της. Κι εγώ αυτό έκανα με τη πρώτη και αυτό κανω και με τη δευτερη σε μικρότερο βαθμό όμως γιατι πολλά απλα εν διαφορετικό μωρό και εν λλίο πιο "μπελαλιτικο".. Το καθε οικογενειακό team δουλεύει διαφορετικά με βάση τις ανάγκες του τη δεδομενη στιγμή... Τα φιλιά μου και ΠΑΟΥΕΡ!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή