18/3/16

Άτομα τα οποία ο κόσμος θα ήταν καλύτερος διά της απουσίας τους

33. Όσα και τα χρόνια του χριστού. Άτομα που βαφτίζουν.

Άτομα που βαφτίζουν Σάββατο.

Άτομα που βαφτίζουν Σάββατο, νύχτα.

Άτομα που βαφτίζουν Σάββατο, νύχτα, 26/3/2016.

Άτομα που βαφτίζουν Σάββατο, νύχτα, 26/3/2016, σε ένα χωρκό τύπου Πάνω Τριβίλλουρα που θέλεις 5 ώρες καντουνόδρομο να πας.

Άτομα που βαφτίζουν Σάββατο, νύχτα, 26/3/2016, σε ένα χωρκό τύπου Πάνω Τριβίλλουρα που θέλεις 5 ώρες καντουνόδρομο να πας, στο ξωκλήσι.

21 σχόλια:

 1. Νιώθω σε. Να βαφτίζει πρώτη ξαδέρφη το πρωτότοκο της τζαι να πρέπει να πάω. Να καλεί 150 άτομα, σε ένα ξωκλήσι που χωρεί 30-40 με το ζόρι, στη μέση του πουθενά, στου διαόλου τη μάνα. Τζαι μόνο η ξαδέλφη τζαι ακόμα ένα άτομο να ξέρουν που πρέπει να πάμε. Τζαι να πρέπει να κανονίσουμε, να βρεθούμε όλοι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, μια συγκεκρίμενη ώρα, για να ακολουθούμε το μαλάκα, μέχρι να μας πάρει στην εκκλησία στα ανάθεμα της Πάφου. Με σημείο εκκίνησης την Λευκωσία. Εν έσιει εκκλησίες η κωλόχωρα.

  Και να δουλεύω Σάββατο, να πρέπει να ξυπνήσω η ώρα 7 το πρωί της Κυριακής, να πάω να πιάσω ποιες κότες ήταν να πιάσω εν θυμούμαι τωρά, να πάω στο σημείο, να περίμενω το μαλάκα που ξέρει που είναι η εκκλήσια και τους υπόλοιπους μέχρι να έρθουν. Να ξεκινούμε ή ώρα 8, μια φάλαγγα με δεν ξέρω πόσα αυτοκίνητα, να φτάνουμε η ώρα 11:30, να μου κάμνουν την κκελλέ καζάνι οι θείτσες μέσα στο αυτοκίνητο μέχρι να φτάσουμε, να πρέπει να αφήσω το αυτοκίνητο ένα μίλι μακριά που την εκκλησία μες τα καντουνούθκια, να είμαστε εμείς περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού και το κερασάκι στην τούρτα, να θυμώνει η ξαδέρφη και να μας κάμνει παρατήρηση ότι αργήσαμε, γιατί πρέπει μετά τη βάφτιση να πάμε πίσω Λευκωσία, που ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΑΡΙΟΛΑ ΚΕΝΤΡΟ. Βάφτιση Πάφο, τραπέζια Λευκωσία.

  Ε άσταδιάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. wtfffff!!! κάτι τέτοια ακούω τζαι χαίρομαι που εν έχω σχέσεις με τα ξαδέλφια μου!! *happy*

   Διαγραφή
  2. omg! βάφτιση πάφο τραπέζι Λευκωσία?!?!?! καλά χάννει?

   Διαγραφή
 2. Το έλεος και το ήμαρτον, γιατί τόση ταλαιπωρία για μια βάφτιση? Κάτι τέτοιες στιγμές χτυπούν τα καμπανάκια ευτυχίας που ζω στο εξωτερικό και δεν πρέπει να παραστώ σε τέτοια ιβεντ! Όπως και να'χει άμα δε μου κλείσει ο άλλος ξενοδοχείο να μείνω στο χωριό να με ταίσει κιόλας να κάτσει μόνος του στα Τριβίλλουρα, επίσης ποιος τρελός παπάς βαφτίζει νυχτιάτικα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να μην πας. Πέραν του ότι στα βαφτίσια δεν καλούμε πέραν των 50 ατόμων, όποιος έχει το θράσος να χαλά τριήμερα να μπορεί να αντιμετωπίσει και μεγάλες απώλειες καλεσμένων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Κύπρο του σογιού, που ως επί το πλείστον ο παπάς του μωρού έσιει 10 θείους τζαι η μάμα άλλους τόσους, επί 2-3 ξαδέρφια, εν μπορείς να καλέσεις μόνο 50 άτομα τζαι να μεν έσιεις παρεξηγήσεις. Ποιούς θείους ή ξαδέρφια να αφήκεις εκτός? Απλά εν καλιείς φίλους :/

   Διαγραφή
  2. Το να προσκαλώ κόσμο άσκοπο με το ζόρι είναι ελεεινό. Ούτε εκείνοι θέλουν να έρθουν, ούτε εγώ θέλω να τους δω. Το καλό με το να μην κρατάς τα προσχήματα είναι ότι χέστηκες ποιος θα παρεξηγηθεί ντήαρ. Στο γάμο μου πάντως εγώ δεν είχα πρόβλημα να πω σε κόσμο δεν θα είστε καλεσμένοι.

   Διαγραφή
  3. Εν να συμφωνήσω με την Brenda δαμε, να μεν πας και ας σου κρατούν μούτρα, να μάθουν να μεν νεν έτσι αππωμένοι.

   Διαγραφή
  4. ναι, εξαρτάται και που το σόι

   Διαγραφή
 4. Έλα αγαπημένη, θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Να δηλώνουν και άθεοι, αλλά να βαφτίζουν για το έθιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχα, όχι όχι, είναι τυπικοί χριστιανοί κυπραίοι, άρα φιουξ!

   Διαγραφή
 5. Δεν έχω θέμα να πάω στον Καλοπαναγιώτη, στα Λεύκαρα κλπ. Ως τζειαμέ. Μετά σόρυ, εν μπορώ, κανεί.
  Και όντως, για βαφτίσι πολύ κακό. Λίος κόσμος και καλός ξέρω εγώ. Τζείνοι που θα βλέπουν το μωρό, που ήταν "τζειαμέ" στην εγκυμοσύνη, κλπ.
  Επίσης νευριάζω άμα καλούν οι νονοί. Ασπούμε βαφτίζεις εσύ του παρέα σου, εγώ τι φταίω να βουρώ και να θέλει και δώρο το πλάσμα που εν ξέρω; Δαμέ εν "φκαίνω" για τους πρώτου βαθμού, έννα κάμω του μωρού του παρέα σου; :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νομίζω εν δικαιούτε ο τατας/νουννα να προσκαλούν πέραν της στενής οικογένειας

   Διαγραφή
 6. 'Ατομα που επίσης ο κόσμος θα ήταν καλύτερος διά της απουσίας τους.

  Που νομίζουν ότι τα βρωμόσιερα τους μπορούν να τα απλώνουν όπου θέλουν. Να τα βουττούν μες στις κούννες τις χύμα και τα μεζεδάκια που πουλά ο Πρίνος, τζαι να τρώσιν. ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ. Μες τον κόσμο.

  Τζαι να τους λαλείς "Ντράπου λλίο ρε φίλε" τζαι να σου απαντά "Ινταλως κάμνεις ρε κουμπάρε". Τζαι στο τέλος να μεν γοράζει.

  Συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου Μπεατρίξ, αλλά τωρά είμαι πολλά εκνευρισμένος. Είδα πολλές φορές να συμβαίνει τούτο, αλλά σήμερα ε πήρα τα. Άσε που αηδίασα τζαι δεν αγόρασα τίποτε.

  Τελικά ε να πρέπει να περάσουν πολλές γενιές μες τούντον τόπο, ώσπου να εξαφανιστεί το χωρκατιλίκκι που μες το DNΑ του κυπραίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. φιλ φρι ανώνυμε. μόνο για τα παναϋρκα κάμνουν κάποιοι, που εγοράζαν την κούννα χύμα μαζί με μούγιες

   Διαγραφή
 7. Να θεωρούν ότι το να βαφτίζουν είναι πάνω από όλα. Και ότι εσύ πρέπει να πας όπου τους βίδωσε, ότι μέρα τους βίδωσε.
  Βάλε στην ίδια κατηγορία, τους γάμους τα Χριστούγεννα και τα σαββατοκύριακα που εσύ απλά θες να πας θάλασσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Βαφτίσεις τζιαι γάμοι, πρέπει να καταργηθούν τα 3ήμερα! Μεν πάεις τζιαι πήαινε δε τους άλλη μέρα! Ή πήαινε μόνο στο τραπέζι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ενταξει η συγκεκριμενη εξεφυγε,θα βαφτισω και εγω Σαββατο αλλα οχι τριημερο και οχι στα τριβιλλουρα,διπλα διπλα εκκλησια/δεξιωση,με συγγενεις πρωτου βαθμου κ φιλους που θελω να καλεσω ;-)
  δεν ανηκω σε αυτην την κατηγορια ελπιζω :-p
  maria

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα ετοιμάσω και εγώ βάφτιση. Είμαι ευχαρίστως των 50 ατόμων. Πως όμως αφήνεις έξω τα μισά αδέρφια των γονιών σου πχ? Χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στους γονείς? Ε?
  Άσε που εγώ αυτή τη φορά σκεφτόμουν ούτε πολλούς φίλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή