12/10/15

Ακόμα μια θλιβερή Δευτέρα χαχα

Ακόμα μια θλιβερή Δευτέρα-χαχα ήντα μουννόπαννο έγινα (σεξισμός στην πρώτη γραμμή ενάντια στο φύλο μου, ξεκινούμεν καλά)

Εν εχω όρεξη για τίποτε ειδικά. Έχει μια ώρα προσπαθώ να μπω σε mode "δουλέυκουμεν στην πιο υπέροχη δουλειά και φακκούν τα  πόθκια μας στους κώλους μας" εν τα καταφέρνω, έστω κι αν εν ωραία η δουλειά μου.

Προσπάθησες ποτέ να εξηγήσεις σε άντρα τον καθημερινό σεξισμό στην κοινωνία; Και πως μπορεί το στάτους μιας γυναίκας να επιμολύνει τα πάντα που κάνει. Να χρησιμοποιείται εναντίον της για να την μειώσουν; Εκατάφερες τα; Κατάλαβεν τπτ ή? Νομίζω εχτός που τον παπά μου που έχει κόρες, εν κατάφερα να εξηγήσω τούτο το πράμα σε άντρα. Ή πόσο διαφορετικά συμπεριφέρονται οι άντρες που έχουν κόρη.

Όταν ήρθα εδώ δουλειά έπιασε με ένας συνάδελφος, 45άρης κάτι. Και είπε μου, "εν και θέλω να σε προσβάλω, αλλά ξέρω τι κυκλοφορεί δαμέσα, κι αν κανένας σου πει τπτ και θέλεις βοήθεια είμαι δίπλα σου, έχω και γω κόρη και ξέρω". Εκτίμησα το. Και μεν  μου πείτε, "κανονικά εν επρεπε και το ότι σου πρόσεφερε βοήθεια μειώνει σε, και τάχα εσύ είναι το γυναικάκι και αυτός ο άντρακλας" γιατί εννα φκώ που την οθόνη και να μπήξω το "enter" μες το μάτι σας.

Εν με κόφτει, ας πουν ότι θελουν, ας κάμουν ότι θέλουν, εγώ ξέρω ποια είμαι. Και οι γύρω μου ξέρουν, λλίο λυπούμε για τους γονείς μου, που ξέρουν ποια είμαι, αλλά μαραζώνουν, για την κακία του κόσμου, που στρέφεται ενάντια στο παιδί τους. Εν εκείνη η θέση που κάποιος κάνει κάτι κακό σε κάποιον που αγαπάς και εσύ εν μπορείς να κάμεις κάτι γι αυτό. Είσαι αδύναμος. Ένας γονιός που βλέπει την κοινωνία να τρώει το παιδί του. Έτσι δραματικά το γράφω δαμέ και φυρμός.

Ούλλοι σας πρέπει να κάμετε μια κόρη, ίσως κάποιοι να συμπεριφέρεστουν διαφορετικά. Χωρίς να εν κανόνας, κάποιοι εν γάροι 100% και τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Οι παραπάνω. Παναγία μου παθαίνω αλλεργία στους άντρες πάλε.

Το άλλο, έτυχε σου να χάσεις 1000 ευρώ; Να μεν ξέρεις που τα έβαλες; Πόσο μάλλον 1000 ευρώ που ένναιν δικά σου. Είμαι να ανοίξει η γη να με καταπιεί.

Έγραψε δαμέ η Παξ, νομιζω συντονιστήκαμε και είμαστε σε  παρόμοιο μουντ. Ότι και να γίνει εννα ζήσουμεν. Με τα καλά και τα κακά. Είπε μου μια φίλη μου, που έφαε παρανοϊκό τράυμα που καλαμαρά-σαχλαμαρά. "Ότι και να γίνει, εγώ που τούτο φκαίνω άλλη, δυνατή και τυχερή-που γλίτωσα"

Λέει και ο Μάλαμας "χωρίς αυτή τη σκοτεινιά τα χρόνια μένουν άδεια".

Οχχο μάνα μου και έρκετε πίσω τούτη η Μπεατρίξ, όσο λιγότερο ιδεατές οι καταστάσεις, έρκετε ο κυνισμός της. Κάτι που είναι λογικό και αναμενόμενο. 

Και ας "πέσω" όσο σώννω, πιο ψηλά θα ανέβω μετά (πάρε και το αισιόδοξο μήνυμα στο τέλος, ούτε εφηβική σειρά να ήμουν)

4 σχόλια:

 1. Ίντα ωραίο τζείνο που λαλεί ο Μάλαμας!

  Έτσι ένει, έννα ζήσουμε και με τα καλά και τα κακά.

  Εν πειράζει να βγαίνει και λίγο η κυνική Beatrix, χρειάζεται και λίο τούτος ο κυνισμός - δυναμισμός (κ ξέρω το ότι ένεν το ίδιο πράμα, αλλά στην προκειμένη μπαίνουν στο ίδιο καλάθι) για να επιβιώσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, όι. Εν το καταλάβουν εκτός αν έχουν κόρες. Όπως το λες. Και σε πιο μικρό επίπεδο έχει πολλούς που εν λιότερο γαΐδούρκα επειδή έχουν αδερφές. Ο παπάς μου εύχεται σε όλους τους αρσενικούς στην οικογένεια να κάμουν κόρες. Όι επειδή εν πιστεύκει πως ό,τι και να'ναι το μωρό, να εν καλά στην υγεία του και τίποτε άλλο εν έχει σημασία, αλλά επειδή ξέρει.΄
  Μπον κουράζ κατά τα άλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αααα, ωραίο θέμα ο σεξισμός, θέλω και εγώ πολλά να γράψω με αφορμή τα καλλιστεία. Αλλά περιμένω και τα αντρικά του σίγμα να αρχίσουν και μετά, για να έχω μέτρο σύγκρισης. Το πώς προβάλλονται τα φύλα στην τιβί κτλ. Μόνο και μόνο που τα γυναικεία παραπέμπουν σε next top model (Ο Θεός να τα κάμει), ενώ τα αντρικά έχουν φόρματ survivor, κατάλαβες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σκέφτου που τα έβαλες!

  Για το σεξισμό, και στον πιο ευαισθητοποιημένο άντρα να μιλήσεις, δεν πρόκειται να καταλάβει. Τσεκαρισμένο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή