1/12/14

flirting by young women could “elicit violence”


Σε απάντηση του πιο κάτω βίντεο με τίτλο "“You are responsible. You can do something about it.”", των σχολίων που ακολούθησαν στο φβ, και στο reasoning που χρησιμοποιούν άντρες και γυναίκες για να το στηρίξουν:Ποστάρω αυτό το βίντεο. Την πρώτη φορά που το είδα γεμώσαν τα μάτια μου, και ακόμα και ακόμα με συγκινεί:


ΥΓ: http://www.hrw.org/news/2014/11/27/dispatches-hungarian-police-blame-victims-anti-rape-campaign

12 σχόλια:

 1. http://www.vulture.com/2014/05/read-amy-schumers-ms-gala-speech.html

  Υπήρχε και βίντεο, το οποίο είχα ξαναμοιραστεί κάπου αλλά δε μπορώ να το βρω (και τα έχω ψιλοπάρει) τεσπά, αν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά ;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.google.com/imgres?imgurl=http://slutwalkcleveland.files.wordpress.com/2012/08/250834_127451697391344_1095688033_n-1.jpg&imgrefurl=http://slutwalkcleveland.wordpress.com/&h=577&w=500&tbnid=hrTduXiuVu50TM&zoom=1&tbnh=241&tbnw=209&usg=__w5M9crXRVfTac6pG-k-4-xYr9oQ=

  This.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. well said.

   έσιει κάποια θέματα στα οποία εν μπορώ να απαντήσω εν συντομία γιατί βράζει το αίμα μου. ένα που τούτα εν η τάχα μου ευθύνη του θυματος (είτε το θύμα εν βιασμού, ξυλοδαρμού κλπ) στη βία που υπόκειται.

   Τούτη την μαλακία λαλούν την μόνο όσοι κατά βάθος εννα ήθελαν να βρίσκουνταν στη θέση του θύτη.

   Διαγραφή
 3. justifiable τζιαι rape δεν μπορουν να ειναι καν σε μια προταση μαζι.νιωθω σκατα μονο και μονο που το γραφω.

  Ι am learning to take my body back!! Μεγαλη αληθεια και δυστυχως χωρις να καμνω stereotyping εν μια αληθεια που πρεπει να την μαθουν οι πλειστοι αντρες.οι αντρες των πορνο (που εκεινος εν ο τροπος που αντιλαμβανονται το σεξ) και της "ασυδοσιας".Ακουεται σκληρο αλλα τουτο προωθειται παντου.τουτο ξερουν και τουτο τους μαθαινει τζιαι η κοινωνια μας, τα ΜΜΕ,η μοδα της κακοποιησης του γυναικειου σωματος. Αν το σκε φτουμε λλιο αντιλαμβανονται το hardc ore sex ως καλο σεξ.γιατι?Αναρωτηθηκε ποττε κανενας?? Εκεινο που πρεπει να μαθουμε εμεις οι γυναικες εν τουτο που λεν και οι κοπελλες στο video που εκαμε τη τριχα.μου να σηκωθει. I am learning to take my body back.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είμαι πολλά πολλά χαρούμενη που εν εγνώρισα έτσι ανθρώπους. Εν ξέρω καν πώς θα αντιδρούσα αν άκουα έτσι απόψεις που κάποιον.
  Θα δω ό,τι σχετικά βάζεις εδώ και εσύ και ο κόσμος στα σχόλια άλλη στιγμή, απλά ήθελα να πω ότι αλήθεια χαίρομαι που εν εβρέθηκεν πλάσμα να κάμει έτσι άργκιουμεντ μαζί μου. Όι ότι νομίζω πως εν υπάρχουν- καταλαβαίνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σοβαρά αηδίασα με το πρώτο βίντεο. Απορώ που επιτρέψαν να κυκλοφορεί έτσι έκτρωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τούτον το πράμα ήταν για καμπάνια εναντίον του βιασμού ή υπέρ του; Τα υπόλοιπα που πιστεύω επί του θέματος καλύτερα να μην τα αναφέρω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγώ νιώθω ότι τα δύο βίντεο είναι unrelated.
  Στο πρώτο μιλά για το πως μερικα κορίτσια (ιδιαίτερα της γενιάς μου) αψηφούν τον κίνδυνο και εκθέτουν (χωρίς ιδιαίτερα επίτηδες) τους εαυτούς τους, ξεχνώντας ότι έχει το κάθε (πνευματικα) φρικιό της φύσης εκεί έξω. Το βίντεο, αν και μπορούσε να το παρουσίασει καλύτερα, βασικα υπενθυμίζει στις κοπέλες τους κίνδυνους εκεί έξω που όσο απαράδεκτοι και να είναι υπάρχουν όμως. Και οι ίδιες μπορούν να κάνουν το κάτι τις για να προστατευτούν. Το πρώτο βίντεο, όντως μπορούσε να ήταν πιο σωστά γυρισμένο παρά να μας συρνουν μες τα μούτρα το "ηθελεν τα και έπαθεν τα". Μπορεί η διαφήμιση να σας εφανηκεν υπερβολική αλλά δυστυχώς είδα αρκετές κοπέλες που συμπεριφέρονται ακριβώς έτσι. Ο βιασμός είναι απαίσιο πράγμα, και συγγνώμη αλλά μπορεί να έχουμε 2014 και ίσα δικαιώματα κλπ αλλά τούτο δυστυχώς δεν σημαίνει και τελειωτικη απελευθέρωση του γυναικείου φύλου. Μπορούν και οι γυναίκες που την πλευρά τους να κάνουν το κάτι τις να μην εκθέσουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο και να προστατευτούν. Όπως για παράδειγμα, να πιουν ναι, αλλά οι να αφήνουν τον εαυτό τους να γίνει πίττα να μεν θωρουν μπροστά τους και να μεν μπορούν να σταθούν στα ποθκια τους. Δαμε εν και λίο κοινή λογική ότι οι μόνο ένας βιαστής μπορεί να σε εκμεταλλευτεί αλλά ας ενει, μπορεί και να σε κλέψουν ή στην καλύτερη περίπτωση οι παρέες σου να σε φκαλουν βίντεο και να σε περιπαιζουν.

  Το δεύτερο το βίντεο άρεσε μου πολλά. Όμως νιώθω ότι μιλά για διαφορετικό θέμα παρά για το rape culture. Νιώθω ότι απλά μιλά για την ενδυνάμωση της γυναικείας σεξουαλικότητας. Και οι ίδιες λεν πως έχει να κάνει με το να σκέφτεσαι το κορμί σου και τις ανάγκες σου, με την εμπιστοσύνη στομ εαυτό σου και τις ικανότητες του καθώς και η επικοινωνία την ώρα του σεξ και να έχεις το confident να ζητάς αυτό που θέλεις. Δεν τις είδα να λεν ότι μπορούν να πιουν να πιττωσουν αμάν θέλουν και να ντύνονται με τον κώλο και τα βυζί έξω.

  Όπως και να έχει, πιστεύω ότι και τα κορίτσια μας αλλά και τα αγόρια μας να σέβονται τους εαυτους τους και τους άλλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εν εντελώς related.
   το rape culture (του πρώτου βίντεο) είναι ανάλογο του objectification της γυναίκας στην κοινωνία (στο δέυτερο βίντεο)
   Με το να κάνεις ένα τέτοιο βίντεο τότε εχτός του ότι αποδίδεις το φταίξιμο στο θύμα, άθελα σου μειώνεις την ευθύνη του θύτη.
   Ξέρω ότι πρέπει να προσέχω, ξέρεις ότι πρέπει να προσέχεις.
   ίσως αν την εκάναν πιο ανθρώπινα και δεν εστιάζαν πως οι κοπέλες "προκαλούν" τότε να μην είχε τούτη τη κατακραυγή.

   το θέμα είναι ότι τέτοιες διαφημίσεις και γενικά η κοινωνία κάνει την γυναίκα αντικείμενο. αντικείμενο ευχαρίστισης του άντρα, σέξυ αντικείμενο, βυζιά κώλος πόθκια, και αυτό μπορεί να παίζει σε πρώτο στάδιο με το πως αντιλαμβάνοντια οι γυναίκες τον εαυτό τους, δλδ πως να ικανοποιούν, πώς να τις θέλουν οι άντρες πώς να είναι σέξουαλικές. σε δεύτερο στάδιο οι άντρες δεν βλέπουν την γυναίκα σαν άνθρωπο αλλά σαν αντικείμενο ευχαρίστησης. πόσες φορές δεν άκουσες ότι η γυναίκα μπορεί να δει ένας άντρα σαν φίλο αλλά ο άντρας όχι, γιατί; γιατί πρωταρχικά ο άντρας βλέπει την γυναίκα σαν κάτι να γαμήσει. έτσι αρπάζει το δικαίωμα να βιάσει επίσης, επειδή θεωρεί ότι αφου η γυναίκα ντύθηκε προκλητικά τότε θέλει να την γαμήσω. τι σημαίνει εντύθηκε προκλητικά σοου έπρεπε να την βιάσει; τι σημαίνει εμέθυσε και τούτο διά του το δικαίωμα να την βιάσει; σίουρα το να ντυθείς προκλητικά εν είναι το καλύτερο πράγμα, εν λέω ότι εν θα κινδυνεύσεις, και ούτε πιστεύω σε ένα αγγελικά πλασμένα κόσμο, αλλά διαφημίσεις σαν αυτές απλά επιβεβαιώνουν το μήνυμα ότι:
   "γυναίκα πλάστηκες για να σε γαμ'ήσει ο άντρας, ο οποιοσδήποτε άντρας, είσαι το θύραμα γι αυτό έγλεπε"

   αλλαγή είναι στον τρόπο που βλέπω τον εαυτό μου, σαν γυναίκα, οχι σαν αντικείμενο. αλλαγή είναι στον τρόπο που με βλέπουν οι άντρες, σαν άνθρωπο και όχι σαν κάτι που προσφέρει ευχαρίστηση, και ίσως έτσι να μειωθεί μακροπρόθεσμα το φαινόμενο

   Διαγραφή
  2. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία μα καμία ευθύνη στο θύμα. Το θύμα προϋποθέτει θύτη. Η σχέση θύματος-θύτη εν στην ουσία σχέση εξουσίας. Κάποιος (ο θύτης) έσιει την εξουσία, την ωμή δύναμη, εν στη θέση ισχύος να επιβάλλει ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ τα θέλω του σε κάποιον (το θύμα). Τζιαι χρησιμοποιεί τούτη την δύναμη. Με τη βία, με το ζόρι, κόντρα στην επιθυμία του άλλου. Βλάπτει τον άλλον, επιβάλλει του το ρόλο του θύματος, καθαρά επειδή μπορεί. Επειδή εν στη θέση να επιβληθεί με τη βία.

   Αν ο άλλος εν πίττα τζιαι εν μπορεί να σκεφτεί καθαρά, προφανώς έννεν στη θεση να αποφασίσει για το αν θέλει να σε γαμήσει ή όι. Οπότε βάλλεις τον ή σε ένα ταξί ή παίρνεις τον για πλύση στομάχου. Εν του χώνεις το πουλλί σου με το ζόρι.
   Τζιαι σίουρα μετά εν του ρίχνεις το φταίξιμο που εμέθυσε.

   Αν εσύ (ο θυτης) θεωρείς ότι προκαλώ, ότι θέλει τα ο κώλος μου, ότι γυρεύκω βίλλο τζιαι παίζω το δύσκολη αμαν σου πω όι, μόνο τζιαι μόνο επειδή στο μυαλό σου το να φορώ κοντή φούστα συνιστά αυτόματα συναίνεση για σεξ, τότε συγνώμη αλλά έννεν εγώ που έχω το πρόβλημα, αλλά εσύ που θεωρείς ότι ντύνουμαι με βάση του τί αρέσκει στο πουλλί κάποιου τυχάρπαστου.
   Μπορώ να γυριζω τιτσίρα αν θέλω. Τζιαι να μεν θέλω σεξ. Τζιαι εσύ να το σεβαστείς.

   Αν κάποιος δεχτεί τη λογική του "θέλει τα ο κώλος της" , του "επροκαλούσε", χάνει το δικαίωμα να εξανίσταται άμαν ακούσει για λιθοβολισμό γυναίκας κάπου επειδή εφάνηκεν ο αστράγαλος της, άμαν ακούσει για αποκεφαλισμό ή ισόβια φυλάκιση ή βασανισμό κάποιου επειδή εν ομοφυλόφιλος, γυναίκα που εφίλησεν καποιον στο δρομο χωρις να εν παντρεμένη, ομαδικό βιασμό.

   Το όι εν όι.
   Η μη ρητή συναίνεση πάλε εν όι.
   Το Όι εν Όι.
   Τζιαι αν κάποιος εν το σεβαστεί, συγνώμη αλλά το πρόβλημα τζιαι το έγκλημα βαραίνει τζιείνον τζιαι μόνο τζιείνον, τζιαι όι τον άλλον που εβρέθηκε σε μειονεκτική θέση.

   Έλεος δηλαδή

   Διαγραφή
 8. Έγραψα ΕΤΣΙ σέντονο τζαι έπεσε το ίντερνετ. εν μπορώ να το ξαναγράψω, εξυπνιάσαν τα χεράκια μου. :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή