10/12/14

είναι μια ιστορία που δεν χρειαζόταν να ξέρεις-«χαίρομαι, να τεστάρουμε την σχέση μας, να δούμε αν αντέξει» της είπε όταν του είπε ότι θα φύει ένα χρόνο Αγγλία για μάστερ.
Σαν τον πάτσο μες τα μούτρα.
Ήρτεν ο καιρός, επήρεν την ο παπάς της αεροδρόμιο. 
Έφτασε στην Αγγλία τακτοποιήθηκε. Ως τα Χριστούγεννα επερνούσε πολλά ωραία, έκαμε παρέα, μιλούσε του γκόμενου αραιά, εγύριζε. Γνώρισε κόσμο που πολλά μέρη της Γης. Τα Χριστούγεννα που εστράφηκε ήταν αδιάφορα. Ο γκόμενος έφκαινε με καινούρια παρέα που κανένας τους δεν την ήξερε και απέφευγε να φκαίνει μαζί του. Ύστερα έμαθε κάποια πράματα που της κρατούσε κρυφά. Έφυγε για Αγγλία θυμωμένη και απογοητευμένη.
Λλίες μέρες μετά στην στάση έξω που το σούπερμαρκετ ένας ψηλός είπε της  
«hi, I know you, you are friends with Tom right?»
Εγύρισε είδεν τον, έφτανε ως τον ώμο του. Είχε μακριά μαλλιά και μούσια. Φορούσε ένα πέτσενο ημίπαλτο. Είχε δίκαιο εγνωρίζουνταν. Αρκέψαν και μιλούσαν. Γελούσαν. Την ίδια νύχτα ήβρεν την στο facebook. Αρκέψαν και μιλούσαν. Όλο και πιο πολύ. Έστελλαν τραγούθκια, ελαλούσαν τες απόψεις τους, ελαλούσαν μαλακίες. Αρκέψαν και κάμναν παρέα. ο ψηλός άρεσκε της φίλης της και απόζητούσε την παρέα του. Μαζί με την φίλη της εθώρεν τον και κείνη. Η παρέα έδεσε. Αρκέψαν οι εκδρομές, οι εξόδοι, τα σινεμά, τα φαγιά. Εμιλούσαν σταθερά. Πάντα φιλικά. Μετά το Πάσχα εγίναν αχώριστοι, φίλοι. Ήταν καλοκαίρι στην Αγγλία, οι φοιτητές φκάλλουν την στο πράσινο γυρώ που την εστία. Κάθουνταν οι θκυο τους χαμέ με τες ώρες και χαχανίζαν. Παθιάζονταν με την ίδια μάρκα πίσσες. 
Ελάλε της πόσο μισούσε τον πατέρα του, ελάλε της πως εν ήθελε να στραφεί πίσω στη χώρα του, είπε της πόσα λεφτά και περιουσίες έχει ο πατέρας του, αλλά κείνος εν καταδέχεται να πιάσει τίποτε. Ελάλε του για την οικογένεια της, και για τα όνειρα της, και για το πόσο ήθελε να πάει Ρώμη. Και μια που τες φορές που λαλούσε για την Ρώμη εσηκώστηκε , είδεν την μες τα μάθκια και είπε της αν του ελάλε οκ θα την έπαιρνε, θα έπιανε λεφτά που τον παπά του και θα την έπαιρνε. Ετράβησε πίσω, που τούτο το κύμα αγάπης που ήρτε που το μέρος του. Εψύχρανε. Φοήθηκε. Σκέφτηκε τον γκόμενο πίσω στην Κύπρο. Σταμάτησε να του μιλά πολλά. Αλλά έλειπε της αφάνταστα. Οι κουβέντες που λαλούσαν, το πόσο την καταλάβαινε, η μουσική τους. Τα πειράγματα του, το έξυπνο χιούμορ του. Ο γκόμενος στην Κύπρο χαβά αρβανίτικο, πάντα για κείνον ήταν ένα δεδομένο, τι κι αν εν εμιλούσαν για 1 βδομάδα; Τι κι αν εν ήξερε τιποτε που την ζωή της; Ούτε κείνη ήξερε πλέον, ποιος ήταν ποια ήταν.
Χωρίς να το επιδιώκει εβρέθουνταν, αφού ήταν μέλη της ίδιας παρέας. Μια μέρα ήταν σε μιαν pub. Όλη η παρέα είχε άποψη για το τι θα κάνουν μετά ούλλοι τσακώνουνταν να περάσει το δικό τους, ο ίδιος ήταν σιωπηλός. Όσπου και είδεν την μες τα μάθκια, και είπε της:
“What do Υou want to do?”
Σινεμά είπεν του, θέλω να πάω σινεμά. Xτύπησε την παλάμη του στο τραπέζι, έπιασε την που το χέρι και εφύαν οι δκυό τους. η νύχτα κείνη ήταν ατέλιωτη. Είδαν σινεμά, εμιλούσαν, εκάτσαν δίπλα που τον ποταμό και ήπιαν μπύρες. Επήρεν την αργά σπίτι. Ο γκόμενος ούτε που την εγύρεψε, ούτε και εκείνη.
Το επόμενο σαββατοκυρίακο σε ένα πάρτι με χόρτο και ποτά κείνη έγινε άχρηστη. Εσήκωσεν την που χαμέ, έβαλε της το σακκάκι του, και επήρε την σπίτι της. Έφκαλε τα παπούτσια της και έβαλε την μες το κρεβάτι, εφίλησε την στο μέτωπο και είπε της:
“i m so in love with you”
Μες την ζάλη της κείνη είπε του ότι έχει γκόμενο
"Ξέρω το" είπεν της, "απλά είπα το."και έφυε. 

την άλλη μέρα έστειλε της ένα τραγούδι, το "never be the same again", και λαλούσεν της συγνώμη. κείνη είπε του εν μπορεί να ξαναμιλήσουν. είπεν της οκ

έλειπε της αφάνταστα, εγίνετουν της απαραίτητος. 
ώσπου και λίγο πριν φύει που την αγγλία εν αντεξε άλλο. είπε του να βρεθούν. και είπε του ότι θέλει τον σαν φίλο. και είπε της εντάξει, θα είμαστε φίλοι. και απολαμβάναν ασταμάτητα την παρέα ο ένας του άλλου. 
την τελευταία μέρα, πριν φύει επεράσαν την μαζί. μαγειρέψαν μαζί, μιλούσαν. στην πόρτα σταμάτησε, έπιασε την φάτσα της μες τα τεράστια χέρια του και είπε της:
εν θα σε ξαναδώ ποττέ, γι αυτό να με ακούσεις, εν έχω τίποτε να κερδίσω εγώ αλλά χώριστον, εν σου αξίζει τέτοιος άνθρωπος, αξίζει σου κάποιος καλύτερος. αξίζει σου κάποιος που θέλει να σου δώκει ότι θέλω να σου δώκω εγώ και παραπάνω. 

 κείνη επήε πίσω, στην χώρα της, επροσπάθησε να στήσει ξανά την σχέση της, αλλά μάταια, ετέλιωσε.

άφηκε την ο ξένος να ηρεμήσει και μετά που λίγο καιρό άρκεψε να της μασιεται να βρεθούν. να παν ταξίδι μαζι, να έρτει ο ίδιος κύπρο, να παν μαζί κάπου, κείνη εφοάτουν, και ελάλεν συνέχεια ότι εν εβάσταν λεφτά, κείνος ήθελε να της τα πιερώσει, και κείνη ετράβαν πίσω. επίεζεν την, εμίλούσαν συνέχεια, και τούτη αγαπούσεν τον πολλά. σαν φίλο, σαν άνθρωπο, σαν άντρα. αλλά εν ετόλμαν να του δώκει σχοινί, επειδή εν ήξερε τι θα γίνετουν παρακατω. είπε του ότι ήθελε να πάει στην πόλη δίπλα που την πόλη που έμενε, και της έστειλε φωτογραφίες με το που θα την πάει όταν τον επισκεφτεί. έστελλε του κάθε μήνα κουθκια με τες πισσες που του αρέσκαν, εν είχε στην χώρα του. όσπου και εν αντεξε αλλον κείνος. 
μιαν ημέρα είπεν της: 
"τέλος, απόφαση τωρά, αν μου πεις ναι έρκουμε κύπρο για σένα, αλλάσω και θρησκεία αν θέλεις, ερκουμαι κύπρο και είμαστε μαζί. αν προτιμάς πάμε αγγλία, να είμαστε μαζί, εν ξαναγνώρισα κάποια σαν εσένα."

είπεν του όι, εν ήξερε πως να αντιμετωπίσει, την κοινωνική κατακραυγή τέτοιου ζευγαριού, το πως θα αντιμετώπιζε την οικογένεια της, και τι θα γίνετουν αν δεν εδούλεφκε, αν εμπαίναν σε τόσο ρίσκο, και μετά εν εδουλεφκε..είπε του όι. 

είπεν της οκ, εν θα επιμένει άλλο, ότι αγαπά την και θέλει την να μείνει στη ζωή του σαν φίλη.

μιλούσαν συχνά, ακόμα και για την προσωπική τους ζωή, συχνα. λαλούσεν της για τες γκόμενες του, η μια βρωμά και μια ξινίζει. περίπαιζε όσους έφκαινε κείνη μαζί τους. ήβρεν μια καλή κορού, είπεν της το. έκαμε σχέση, σοβαρή, και έστελλε της ενημέρωση τι δεν του άρεσκε πάνω της. κείνη ένιωθε λλίη ικανοποίηση άμαν κατηγορούσε κείνος την γκόμενα του. 

ύστερα εγνώρισε ένα παιδί, ερωτεύτηκε τον σχεδόν αμέσως. μιλούσε του ξένου για κείνον. κείνος έφκαλε του παρατσούκλι. 

ώσπου και σοβάρεψε το πράμα με τον καινούριο. αγαπησε τον βαθιά και απόλυτα.

εσκέφτετουν το πολλά, και τελικά επήρε μιαν απόφαση. 

είπεν του, να μεν ξαναμιλήσουν

κείνος εδιαμαρτυρήθηκε, είπεν της ότι πάντα φίλοι ήταν,  έστω κι αν άρχισε διαφορετικά, τον τελευταίο καιρό ήταν μόνο φίλοι, ποττέ εν της έντζισε με άλλο τρόπο, ότι αν κείνη εν του λαλε του καινούριου ότι κάποτε υπήρξε ένταση μεταξύ τους εν θα το μάθαινε ποττέ. 

αλλά εξήγησε του, ότι έστω και έτσι, κείνος θα ήταν πάντα μια άλλη πραγματικότητα, που μπορούσε να είχε ζήσει. κάτι που κάποτε ήθελε, αλλά όχι αρκετά για να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια. ότι τον νοιαζόταν σαν φίλο αλλά αν ήθελε να είναι δίκαιη με τον καινούριο έπρεπε να καθαρίσει όλα τα υπολείμματα από πιθανά σενάρια που πήγαν λάθος. 

της είπε ότι έχει δίκαιο, ότι πρέπει να είναι φοβερός ο καινούριος για να κερδίσει τετοια γυναίκα, ότι πραγματικά χαίρεται που είναι χαρούμενη,  και ότι πάντα θα την σκέφτετε, και ότι θα του λείψει. 

θα μου λείψεις και μένα, είπα, και τότε διάγραψα και αυτόν τον άνθρωπο από την ζωή μου

ήταν μια απόφαση που δεν μετάνιωσα 

ήταν μια ιστορία που δεν χρειαζόταν να ξερεις

24 σχόλια:

 1. Είναι μια ιστορία που χαίρουμαι που την μοιράστηκες.
  Βεατρική μου you are the best of the best of the best. Εισαι η best των bestwn :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βικ, υπέροχο. Εγω ερωτεύτηκα τον παντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αρέσκω του πολλά λέει, γιατί είμαι ανοιχτόμυαλο και καταδεκτικό άτομο, λέει. Φυσικά δε σε διαβάζει, άρα ότι μαλακία θέλω λέω!

   Κάτι που, όπως θα έχεις προσέξει, δεν κάνω ποτέ μα ποτέ των ποτών, ω Ποτέ της Ομόνοιας (πότε θα κάνει ξαστεριά σε αυτό το σωματείο;), στο δικό μου το πολύ σοβαρό μπλοκάκι.

   Τζιαι βασικά είναι εντελώς αυτό που λέει η Νεράιδα πιο κάτω.

   Διαγραφή
  2. έγινε αναφορά της ομόνοιας στο μπλογκ μου

   δεν το πιστεύω:D

   Διαγραφή
 3. Τα φοιτητικα τα χρονια στην αγγλια δεν τα αλλαζω με τιποταααα. Τελεια ιστορια. Αλλα γιατι σταματησες να του μιλας εντελως, δεν παιχτηκε ποτε τιποτα ακτουαλι πονηρο μεταξυ σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γιατί οι σχέσεις πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους

   ναι ήταν φιλικό, αλλά άνθρωποι που ξεκινούν ερωτικά πάντα έχουν ένα αδιορατο που λέει και η ρουθ πιο κάτω. κείνη την πιθανότητα. όσο όσο όσο φιλικό κι αν είναι και ειλικρινές.

   εν ήθελα ούτε σε 0.0000001% πιθανότητα να υπάρχει το αδιορατο.

   τι εξυπηρετεί μια σχέση που απλά ενημερώνω τον άλλο για την ζωή μου; τι μου προσφέρει; θέλω να είναι καλα, αλλά το σχοινί εκόπηκε

   Διαγραφή
 4. Άρα το συμπέρασμα είναι "Τα πέτσινα προκαλούν προβλήματα"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για να το κάμεις έτσι, εσύ ήξερες καλύτερα από τον καθένα.

  Ακόμα και κάτι αδιόρατο, μπορεί να γίνει βαριά σκιά κάποτε.
  Όσο πιο γρήγορα το μάθουμε, τόσο λιγότερα λάθη θα κάνουμε.
  Χαίρομαι για σένα Beatrix μου. Και για τον Φιτζ σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΚΡΙΒΩΣ! με επιασες ακριβώς, και όταν ο άλλος είναι αυτός που θεωρείς άλλο σου μισό, τότε δεν αφήνεις κανένα αδιορατο να πλανάται

   να χαίρεσαι για τον επονομαζόμενο ως "Φιτζ" που με ήβρε

   για μένα, όχι και τόσο

   Διαγραφή
 6. Ζηλεύω...Εθύμισες μου υπέροχα συναισθήματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολλά όμορφη ιστορία. Για να το κάμεις προφανώς ο Φίτζ αξίζει το. Και προφανώς ήταν και η σωστή απόφαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν χρειαζόταν να την ξέρω ... μα την απόλαυσα τόσο πολύ...
  Καμιά φορά η απόλαυση δεν είναι σε αυτά που είναι χρήσιμα... είναι ένα βήμα παραπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Wow...σαν να το είχα γράψει ρε συ (με μικρές παραλλαγές φυσικά)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να σε ρωτήσω??? Δεν τον σκέφτεσαι? Δεν μπαίνεις στην παρανοϊκή διαδικασία του πως μπορεί να ήταν τα πράγματα μαζί του? Μεγάλη δύναμη έχεις κόριτσι μου, έγω είμαι τέλια πούττος σε έτσι πράματα. Τζαι ειδικά αν με κάποιον έχω μόνο κάλες αναμνήσεις και τίποτα να μισήσω. Το απόλαυσα όμως το κειμενάκι! ΧΧΧΧ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δυο πράγματα έχω να σχολιάσω:

  1) Γιατί πάντα στην αγγλική επαρχία τα σινεμά είναι δίπλα από τον ποταμό;
  2) Οι περισσότερες Κυπραίες που ξέρω που τα έφτιαξαν με μαύρο/αράπη/κινέζο, είχαν θέμα μετά να το πουν στην οικογένεια. Γιατί; Αν δεν το αντιμετωπίσεις εσύ σαν κάτι νορμάλ, δεν θα αλλάξει ούτε η κοινωνική αντιμετώπιση. Μεγάλο θέμα, ξέρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οι βόλτες, τα σινεμά, το γκαζόν ....
  Και ας μην οδηγησει καπου

  ΑπάντησηΔιαγραφή