29/5/14

Περί κυπριακού γάμου και copy pasteΉρτεν και η ώρα να πάω σε ακόμα ένα ανούσιο άοσμο και ίδιο με όλους τους άλλους κυπριακό γάμο.

Η εκκλησία θα είναι στολισμένη, θα φτάσει ο γαμπρός με τες πουρούες, η μάνα του ή θα είναι τέλεια γέριμη κοτζιακαρού, ή θα είναι για τα όσκαρ (ή για τα βατόμουρα)-τι καλύτερη ευκαιρία να εκδικηθεί την νύφη της που το να την συζητούν όλοι στον γάμο, μπορεί να φορεί και άσπρα.  Θα σταθεί ο γαμπρός τζιαμέ με κάτι τζιέρατα να εξέχουν που τα χέρια του για ανθοδέσμη-που εχάσαν το παιχνίδι οι ανθοδέσμες με τα απλά φκιόρα? Θα τον περιπαίζουν ούλλοι ότι εν θα έρτει η νύφη. Ο φωτογράφος με εξοπλισμό προχωρημένης τεχνολογίας θα κρεμμαλίζεται που τον τρούλλο να καταγράψει την αγωνία στο βλέμμα του. Ύστερα θα παίξουν άλλες πουρούες-οποία έκπληξης. Θα έρτει η νύφη. Θα ανοίξει η πόρτα του αυτοκινήτου πολυτελείας επειδή τι εννοείς εννά πάω με το αυτοκίνητο μου στο γάμο πρέπει να πάω με την μερσεντάκκα να δείξω κκλας. Ο φωτιογράφος θα σταθεί μες τα μούτρα της να καταγράψει το παρθενικό βλέμμα της την ώρα που αννοίει την πόρτα, που τζιίζει πας την μαξιλάρα, που σάζει το φουρό, που σάζει το μαλλί που την τραβούν να φκει που το αυτοκίνητο. Και φκαίνει. Αν εν κοντή φορεί στιλ γοργόνας. Αν εν ψηλή ή κανονική φορεί ότι της κόψει. Και τότε συμβαίνει το φιλί. Αν εν αντροπκιάρηες διούν ένα πεταχτό, αλλιώς ππέφτει και κανένα γλωσσόφιλο. Εγώ νευριάζω ρε κουμπάρε να στέκουνται οι γονιοί οι παππούδες, οι τατάες, οι θείοι με τα διπλοκάμπινα και ο γαμπρός να την βουττά να την φιλά να την κολλά πάνω του-ντάξει φίλε μου είδαμεν το πάθος σου ηρέμησε, προφανώς και η γιαγιά και ο παππούς και ούλλο το σόι.
Μπαίνουμεν σαν το κοπάδι στην εκκλησία και καρτερούμεν να μπουν οι υπόλοιποι. Οι γονιοί αγκαζέ, και οι παρανύφοι και οι κουμπάροι και το ζεύγος. Φυσικά στους τελευταίου που πήα έππεσε και χειροκρότημα για το κατόρθωμα. 

Μετά περνά καμπόση ώρα με κύριε ελέησον και σφιγγούμαστεν να δούμε αν του επάτησεν το πόι. ο φωτογράφος και το συνεργείο θα μπαίνουν μες τα μούτρα τους, κάτω που τα φουστάνια, πάω στον παπά, μες το ποτήρι με το κρασί για να αποθανατίσουν την ιερή στιγμή. Ο μόνος γάμος που απόλαυσα την εκκλησία ήταν σε έναν που εφύρτηκε η κουμέρα. Πολλύ χάι χούι. Επίσης αν πρέπει να γραφτώ κουμέρα παίζω πελλό.  Δηλαδή εν κανεί που σου διώ ΟΥΛΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΟΥ και τον πολυτιμο μου χρόνο, βάλλω σου φακελλάκι, τρωω το φαί που εδιάλεξες, είμαι ολοήμερο πας σε τακούνια, πρέπει να δώκω και 10-20 ευρώ να πιάω ένα σκατά πράμα να το κουλιαντηρίζω? Γιατί? Γιατί? Γιατί? Ποιος ο λόγος? Αρνούμαι! Εν έχει νόημα τούτο το πράμα!
Ένηγουέη, τελειώνει το μυστήριο φκαίνουμε έξω καρτερούμε την έξοδο σύρνουμεν ρύζι, σύρνει την ανθοδέσμη. Στεκούμαστε να κάμνουμεν ότι θέλουμε να την πιάμε για να μεν παρεξηγηθεί και ύστερα μπρέηκ ως την χιαρετούρα.
Πάμε στην χαιρετούρα, εκεί τρώεις διάφορες μαλακίες, σουβλάκι, και χαλλουμούδιν στην πίττα και άλλες μαλακίες και μετά αν είσαι και στον ντίννερ (όλοι πλέον το λέμε ντίννερ) καρτεράς σαν τον χάχα να πάεις πάρακάτω. Και ύστερα κάθεσε καμπόσες ώρες αφού εύρεις το τραπέζι σου. Μπορείς να παίξει κανένα βιτεούι που αποδεικνύει ότι το ζευγάρι εν τέλειο και αγαπιέται και έχουν κουλ φίλους, έστω κι αν επαούριζε η μια ότι «είτε θα με πάρει είτε θα χωρίσουμε» πριν λλίους μήνες. Καρτεράς να μπει το ζευγάρι με ένα χιπ τραγούδι μπιτάκι εποχής. Και όλοι χειροκροτούν πράβο παιθκιά εκαταφέρετε τααααααα γιούχουυυυυυυυυ! Και ύστερα κούφκουν την τούρτα  με τις οδηγίες του φωτογράφου και πίννουν σιαππάνια και ύστερα έρκετε ένας και λαλεί σου να πάτε να σερβιριστείτε και πάτε ούλλοι και βάλλετε πουφέ, τρώτε, ύστερα το ζευγάρι φακκά γυρό και κάμνει τσίαρς και φκαίνουν φωτογραφίες πάλε και βίτεα. Ύστερα ξεκινά ο χορός. Αν εν ζευγάρι που το σχολείο θα χορέψουν το «you r still the one» της τουέην. Αλλιώς διάφορες μαλακίες που τους ήρτε. Και ύστερα αρκέφκει το πάρτι το κανονικό που χορέφκουν διάφοροι. Και ύστερα κάποιος πιττώνει.
Εν παν να σε λαλούν ανδρέα γιώρκο κωστή, εν παν να σε λαλούν μαρία ελένη άντρεα! Ούλλοι γάμοι εν το ίδιο σκατό!
Προσωπικά στα χρόνια που ζω επήα σε 3 γάμους που ήταν κάπως ξεχωριστοί!
3!
3!
Οι υπόλοιποι ήταν ένα copy paste

21 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. δεν σε φτάνει να τα γράφω? θες να σου τα πω κιόλας, τς τς τι απαιτήσεις έχουν κάποιοι ανθρώποι ρε

   έλα πλάκα κάνω

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. δεν θα μας πεις για τρίχες εδώ?
   είπες τους αστροναύτη, μετά έγραψες και δικό σου, με αδικείς κολόνα!

   Διαγραφή
  2. Βαρκ τούτην την κατάσταση στους γάμους κόρη μου, ενόμισες εν εσένα που βαρκ; Εσύ καλά τα είπες και εσένα εν δύσκολο να σε βαρ, γιατί πριν σε βαρ κανείς, φκάλεις τη ππαλα τζιαι καχαρίζεις. Που σημαίνει δεν έχεις υπομονή, που σημαίνει δεν είσαι κλαψομούννι, που σημαίνει αντέχω σε.

   Χαππυ ναου ντιαρ; :ρ

   Διαγραφή
 3. τζιαι να θελεις ως νυφη να καμεις κατι διαφορετικο εσιεις πανω στην κελλε σου πεθερικα τζιαι γονιους τζιαι πριζουν σου τα, "Γιατι εμεις επηαμε σε τοσους γαμους, γιατι να μεν τους καλεσουμε τζιαι εμεις???"
  Ας μεν επηεννετε εγω τι σας φταιω!! που επρεπε να στεκουμαι τζιαμε 2+ ωρες με το νυφικο τζιαι να σιερετω τον καθε ασχετο που εκαλεσαν στο γαμο τζιαι να μουνταρισκουν να με φιλουν "Dude i dont know you ασπουμε"!!

  Το ζευκαρι πρεπει να καμει μεγαλο καφκα για να καμει τζινο που θελει στον γαμο του. Μιλω απο πειρα dear

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. cheers! αλλό μια πείρα δαμαί!

   Διαγραφή
  2. γι αυτό και έχω το ψυχολογικό, επειδή ενά έρτει η ώρα που θα μας τσιλλήσουν τζιαμέ

   Διαγραφή
 4. Χαχα μα πόσο ωραία κατέγραψες τον μέσο Κυπριακό γάμο!

  Εγώ ούτε σε 3 διαφορετικούς δεν πήγα. Ϊσως 2...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο προχτεσινός?
   σίουρα ήταν διαφορετικός, να βουράς τον αντίχρηστο να μεν φυρτεί από τον χορό

   Διαγραφή
 5. Δεν μας είπες όμως τι διαφορετικό/ωραίο είχαν αυτοί οι 3 γάμοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, απλά ο γάμος είχε κάποια σπέσιαλ πράματα που τους χαρακτηρίζαν σαν ζευγάρι, δεν ήταν απλά ένα πάρτι και να προσπαθούν νσα μείνουν όσο πιο πιστά στο νορμ γίνεται! φκήκαν από το πρόγραμμα που [περιγράφω πιο πάνω και δεν είχε τόσους περιορισμούς.

   Διαγραφή
 6. Ποστάκι για το τι διαφοροποιούσε τούτους τους 3 γάμους?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. χαχαχαχαχ τι ώραια (και αληθίνα!) που τα έγραψες! Εν σταματώ να γελώ!! ΘΕΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εγώ μόνο ένα που άξιζε να πάω! Η περιγραφή κατά 99% ακριβής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. αμαν τα περιγραφεις ετσι πραγματι φαινουνται καπως,αμαν το ζεις ομως ε διαφορετικο ;-) εγω τουλαχιστον εν εσκεφτουμουν οτι καμνω οτι καμνου ουλοι τζινοι την ωρα,απλα εζουσατο εγω με τον αντρα μου ,φιλους και οικογενεια.
  για διαφορετικους γαμους που ετυχε να ακουσω το ενα το ζευγαρι εχωρισε πριν να κλεισει καν χρονο :-p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μα εν και κρίνω αν ήταν αληθινοί ή τα συναισθήματα ή αν όντως εζούσες το την ώρα εκείνη. απλά το να μεν διακρίνεις ποιού γάμος ήταν εν θέμα.
   οι διαφορετικοί που περιγράφω δεν εννοώ τούτους τους μεταμοντέρνους, ούτε εφκήκαν τέλεια που τα πλαίσια, αλλά εβάλαν την προσωπικότητα τους ΠΡΩΤΑ στο γάμο και ύστερα εκείνα τα τιπικαλ
   και είναι μια χαρά χάππι οι δικοί μου

   Διαγραφή
 10. χαχαχαχαχα! Πήγες σε γάμο που εφύρτηκε η κουμέρα; Σε ζηλεύω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή