27/3/13

Μπουμ

Δεν ενημερώνουμε, δεν βλέπω τηλεόραση, δεν μπαίνω facebook, δεν θέλω να ξέρω άλλο, τόσες μέρες ακούω τα πάντα, δεν αντέχω άλλο.
Τα μαθαίνω έτσι κι αλλιώς.
Δεν μπορώ να παίξω το παιχνίδι του σπασμένου τηλεφώνου μέχρι να αποφασιστεί το τι θα γίνει. Ή και τώρα που αποφασίστηκε μέχρι να καθοριστεί το τι σημαίνει αυτό.
Οκ, η ζωή θα είναι δύσκολη, οκ η ζωή θα αλλάξει, οκ εν άδικο.
Μα τι εν άδικο? Από την στιγμή που είμαστε μαριονέττες και ιδιοκτησία του κράτους, επειδή έτσι είμαστε, αυτό θα συμβαίνει. Οπότε το δεχόμαστε! Δεν μπορώ να καταλάβω τι φωνάζει ο κόσμος, αφού αυτό είναι το σύστημα! Αυτό που σου συμπεριφέρετε έτσι, που σε βάζει στην θέση του εργάτη, που πρέπει να κινείς τον τροχό, που είσαι ένα γρανάζι, αυτό είναι το σύστημα μας.
Οπότε αφού αυτό είναι το σύστημα είτε σκας και το αφήνεις να συνεχίσει να υπάρχει, και συ να είσαι ακόμα ένα γρανάζι, ή το αλλάζεις. Αυτό που γίνεται τώρα είναι η αλλαγή αυτή. Οπότε είτε είσαι μαζόχας και δεν δέχεσε την αλλαγή και επιμένεις σε ένα σύστημα όπου θεριεύουν οι τυχοδιώκτες, όλοι βουρούν να φάσιν χωρίς κανένα έλεγχο, και εσύ είσαι το πιόνι που εδούλεφκε μιαν ζωή και τελικά έμεινε κώλος τίτσιρος, είτε με επίπονες και άδικες και δύσκολες συνθήκες η Κύπρος αλλάζει τρόπο σκέψης και δράσης. Αυτά που έπρεπε να γίνουν μήνες, χρόνια πριν γίνονται τώρα σε διαστημα λίγων ημερών. Και γι αυτό θα ειναι επίπονο. Αλλά αναγκαίο, ξεκολλάτε, ποιός θέλει να συνεχίσει να ζει με ένα σύστημα που μας έφερε σε αυτή τη θέση? Και οι κακοί Γερμανοί? Οι Γερμανοί μια χαρά καλοί είναι,και τι κάνουν ξέρουν και που το πάνε, εμείς είμαστε μια ζωή γάροι και ηλίθιοι και επιτρέπουμε τώρα με λάθος τακτικές και πολιτικές να γίνει όλο αυτό. Φάτα τώρα.
Αλλά αλήθεια τι θέλουμε? Τι ζητάμε? Πότε θα μάθουμε? Ένας λαός χωρίς εθνική πολιτική, γίνεται να μην έχεις εθνική πολιτική? Να αλλάζουν σύμφωνα με το κόμμα στην εξουσία αυτά που θέλουμε για λύση του κυπριακού? Γίνεται να μεν έχεις ταυτότητα? Γίνεται να μεν μαθαίνεις την ιστορία σου στο σχολείο? Γίνεται κάθε λλία χρόνια να την τρώμε και να μεν μαθαίνουμε? Γίνεται να μεν αννοίει ο φάκελος της Κύπρου? Γίνεται να μεν ξέρουμε τι έγινετουν σε τούτο τον τόπο τα τελευταία 60 χρόνια? Γίνεται να εν ταμπού? Γίνεται να περνώ να πάω στο βουνό και να συντρομάσσουμε κάθε φορά που θωρώ την θάλασσα της Μόρφου από μακριά επειδή δεν έκαμα ποττέ register οτι εν εκεί? Ποιός αγαπά τούτο τον  τόπο? Οι παππούδες μου επεράσαν τούτα ούλλα που τον καιρό που εγεννηθήκαν και σιωπούν, εν μιλούν, πέτε μας τα να καταλάβουμε πως είμαστε ράτσα ξεροκέφαλη με περιορισμένη μνήμη. Πε τε μας τα χαϊρκα σας, πε τε τα, πώς εσκοτώνεστουν, πως έχει θαμμένους ποτζιει ποδά, πως ο Μακάριος εν ήταν εθνάρχης, πώς εν είχαμε δημοκρατία. Πε τε μας πως εν είχε με Ελληνοκύπριους με Τουρκοκύπριους, τούτα εφκήκαν μετά. Μιαν ζωή πραξικοπηματίες και αριστεροί, ανάθεμα κι αν ξέρουν οι μισοί τι στα ανάθεμα έγινε. Ανάθεμα, άμα μισούμε ο ένας τον άλλο, πώς να αγαπήσουμε την χώρα μας, εν εσηκώσαμε μια φορά τούτη την σημαία περήφανα. Ποιός αγαπά τούτο το νησί εσπάσαν το 300 κομμάθκια. Μόνη μας έννοια να καλέσουμε 17549872304930 κόσμο στους γάμους οι μισοί παντρέυκουντε και δεν ξανακάμνουν σεξ. 
Ξεφτίλα, και εννά μου πεις εννα πληρώσουν κείνοι που δουλέφκαν μια ζωή για να φυλάξουν τα λεφτά τους? Ναι να πλερώσουν, επειδή η ζωή μια ένει, και τούτοι φυλάουν τα λεφτά τους να τα φάσιν που εννά γεράσουν? Μα τι ζωή εννά κάμεις που εννα γεράσεις? Η ζωή εν συνέχεια, να ζήσεις τωρά τωρά τωρά τωρά, όι ύστερα, εφάαν τα νιάτα τους σκυφτοί να δουλεύκουν για να φυλάουν, γιατί? Για να έχουν χαρτούθκια μες την τράπεζα? Για να μεν χρειαστεί να κάμει τίποτε ο βουτυρος ο γιος, οξά η μπίμπο η κόρη?
Είμαστε για να είμαστε.
Και οι σημερινοί, εμείς οι σημερινοί, ήρταμεν με τα πτυχία μας να αναλάβουμε την απαστράπτουσα ευημερία, που ήμασταν φοιτητές και εμαλλώναν αριστεροί και δεξιοί για τον Γρίβα και τον Μακάριο, μιλούμε για εξαίρετα πολιτικά επιχειρήματα. Που ελύσαν τα κόκκαλα τους 15 φορές ως τωρά ρε ΚΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ. Να ακούω τους αριστερούς να τραγουδουν για της ΕΟΚΑΣ τα κωλοπαιδα, και να εξυμνουν τον Τσε. Ήντα διαφορά έχουν ρε καθυστερημένοι? Και οι δύο επαναστάτες αντάρτες ενάντια στο κατεστημένο ήταν, γάροι. Και οι άλλοι να φωνάζουν ότι ζει ζει και μας καθοδηγεί-ο Γρίβας, ναι ναι-και να θέλουν ένωση με την Ελλάδα από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. ΡΕ ΞΥΠΝΑ και αντιλήφθου το ΣΗΜΕΡΑ! Να μου σπουδάζουν βοηθός οδοντιατρίου, να μεν ξέρουμε τίποτε τίποτε τίποτε, να μεν ξέρουμε τραγούδια κυπριακά, να μεν ξέρουμε τα κατεχόμενα, να μεν ξέρουμε την ιστορία μας, να είμαστε κατευθυνόμενα πιονια, να τρώμε, να γελούμε και να σhιέζουμε.
Και έτσι επειδή είμαστε τούτος ο λαός που δεν αγαπά κανέναν εχτός που τα ριαλλούθκια του ήρταμε σε τούτο το σημείο, επειδή οι γενιές δεν επικοινωνούν, επειδή οι γενιές δεν μαθαίνουν, και ότι κι αν πείτε προς υποστήριξη των αρετών μας εν με κόφτει, επειδη τα αρνητικά τούτου του λαού εν παραπάνω που τα θετικά του.

27 σχόλια:

 1. Βρίσκω σε απόλυτη με το θέμα "να πληρώσουν όλοι"...Είναι κόσμος που απλά θα χάσει τη δουλειά του. Ούτε φυλάμενα είχε, ούτε κανένα τεράστιο μεροκάματο έκαμνε, ίσια ίσια να ζει και να παρέχει στα παιδιά του εκπαίδευση. Τίποτε πολύ, ένα πτυχίο στην Ελλάδα ή στην Κύπρο....Ούτε μέσα, ούτε τίποτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ναι μα εν μέρος της κοινωνίας? εν μέρος της ανοχής? εψήφισε? έβαλε το μέσον του?

   Διαγραφή
  2. εψήφησε, όι τζείνους που ήταν στην εξουσία. εν έβαλεν μέσον ποττέ του, ούτε για σκάμνον στην εκκλησιά μιλούμε.
   η ανοχή εν το φταίξιμο του. αλλά σύγκρινε τον τζείνον, με τζείνον που βάλλει μέσα, φοροδιαφεύγει, πιάννει δάνεια αβέρτα, τρώει όποθεν τον ταίσουν, τζαι τρώει τζαι που τζιαμέ τζαι τζει κάμνοντας κατάχρηση εξουσίας τζαι χρημάτων.
   Φταίμε ούλλοι τζαι λαλώ το που την πρώτη μέρα που εξεκίνησεν η κρίση πριν τόσα χρόνια, αλλά εν γίνεται να είμαστεν ούλλοι μες στο ίδιο καζάνι....

   Διαγραφή
  3. κι όμωςγίνεται! αυτό εν tο σύστημα, ή η κοινωνία In general!

   Διαγραφή
  4. εν θα συμφωνήσω. εγώ που ήμουν απλά τζείνος που εν εμίλαν, έννα τραβήσω βάσανο που έννα με θκιώξουν που τη δουλειά μου, που έννα μείνει ένα αδέρφι ασπούδαστο, που έννα μεν έχω να πω το χ εν το άππωμα μου που μου αξίζει για τη δουλειά μου.
   ο άλλος όμως πρέπει να μπει φυλακή, να χάσει χρήματα που είχε χωρίς να τα εδούλεψε, να τον δείχνουν με το δάχτυλο μες στους δρόμους και να ντρέπουνται που τον ξέρουν οι δικολι του που εξέραν τα λέσhια του τζαι απλά εκρύφαν.

   έννεν τζαι ο κλέφτης, τζαι ο δολοφόνος που αξίζουν την ίδια τιμωρία, σόρυ. τζαι η δική μας, των απλά ήρεμων αθρώπων που εζούσαν απλά τζαι ωραία, εν πολλά πιο μεγάλη που τζείνων που εφταίαν παραπάνω.

   Διαγραφή
 2. (Τα υπόλοιπα εν τα σχολιάζω, γενικά συμφωνώ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ego simfono me ekinus pu les oti filagan dixos aitia k skopo. k tora den klaine ta lefta tus, klaine osa borusan na zisun k den ezisan y ta ixan eki na kathontai.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η άλλη ελάλεν έκαμε δάνειο 350000, και είχε και 220000 στην τράπεζα. ΈΛΕΟΣ!

   Διαγραφή
  2. ένας και δύο που το κάμναν? νιώθεις παραπάνω ασφάλεια έτσι

   Διαγραφή
 4. Πολλά δυνατό ποστ. Κάμνει ΜΠΟΥΜ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γεία σου ρε Beatrix!
  Εν το πιο σωστό κείμενο που θκιέβασα τούτες τες μέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ε μα, εν θέλω να μιλώ για τούτα επδ φκαίνω εχτός εαυτού αλλά μόνο τούτα εχω μες τον νου μου

   Διαγραφή
 6. fanera to kalitero post gia krisi pou exw diavasei...fanerotata. kai exw diavasei apeira.
  ta filia mou

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. βρίσκεις με σύμφωνη τζαι thumbs up για το 0 sugar coating.

  Τα κεφάλια τα κενά όμως...εν τζιαμέ. Εν αλλάσσουν.
  Τουλάχιστον να διαφυλάξουμε τα νέα κοπελούδκια με σωστή παιδεία ότι αριστερά δεξιά εν τα ίδια σκατά που το τζαιρό που εν μωρά. Γιατί αν μπορούν να χειραγωγηθούν που κκιλίτζιρους στο χωρκό τους, μπορούν να χειραγωγηθούν τζαι με την παιδεία.

  true dat για το αντελόσιασμα με τη θάλασσα της Μόρφου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. roam μου ειμαι απο την μορφου.οποτε περνω που τζινον τον τοπο που λεει η beatrix τζιαι εγω ξηππαζουμαι!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. τζαι με τη σημαία αντελωσσιάζουμαι η αλήθκεια...επειδή πλέον εν τη θωρώ συχνά (ενώ κάθε μέρα που το μπαλκόνι να σου την με το καλημέρα). Όποτε έρτω για να πάω σπίτι περνώ που Τσέρι προς Λακατάμια τζαι να σου την καρτζί μου μες τα ακάμωτα. Μόνο που το σκέφτουμαι ανακατώνουνται τα στομάσια μου.
   Μιαν πατρίδα μου δωκεν ο πλάστης μου, μιαν ρότσα μες το νερό το αλμυρόν τζαι εν τα καταφέραμε να βρουμεν δροσιάν τζαι ποσπασιάν που λαλεί ο ποιητής.

   (έσυρα τζαι τον αναστεναμόν τωρά, έτα ούλλα τζιαμέ).

   Διαγραφή
 8. ΕΥΓΕ αγαπημενη μου beatrix!!!τους μονους που πραγματικα λυπουμαι τζιαι επρεπεν να βρεθει μια λυση ενν τες 10.000 εταιριες της λαικης που μαλλον κλεινουν!!!ειχαν το κεφαλαιο να κινουντε-να πιανουν κοντρατα τζιαι δουλειες τζιαι τωρα εν θα μπορουν ουτε να βαλουν το κλειδι στην πορτα!!!τζιαι θα χασουν τζιαι χιλιαδες κοσμος τις δουλειες τους!!!!!!!!!για αυτους κλαιω............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κάποιοι θα χάσουν-κάποιοι θα κερδίσουν! κάποιοι εχάσαν κάποιοι εκερδίσαν-neverending

   Διαγραφή
 9. Πες το παρελθόν εν περασμένα ξεχασμένα. Το θέμα είναι... μπόρουμε να μαθουμε? Έχουμε τουτη την ικανότητα? Ή επειδή είμαστε μιτσης(τζαι λλίο αμπάλατος) τόπος τζαι εμείς είμαστε εγωκεντρικοί παπάρες, είμαστε καταδικασμένοι να περνούμε δύσκολους καιρούς (είτε οικονομικά, είτε με πολέμους) ξανα τζαι ξανα τζαι ξανα forever and ever???
  Let's just hope not.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εμένα άρεσε μου που τα 'έχωσες' και στουν μεν και στους δε και αλλους. 'Επρεπε να γίνει. έν ξέρω αν όντως είμαστε ανεπήδεκτοι μαθήσεως αλλά (μπόρει ναν επειδή είμαι μακριά) διατηρώ μιαν κάποια ελπίδα!(λαλείς να πίνω κανένα λειγμένο;!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή