16/2/13

Νομοσχέδιο: Ο χρόνος είναι χρήμα

Ο χρόνος είναι χρήμα-Αυτό θα ήθελα να γίνει νόμος. Να μπει στο σύνταγμα με τις ανάλογες ποινές εάν παραβιαστεί! Κάθε φορά που πρέπει να περιμένω, κάθε φορά που με στήνουν, κάθε φορά που χάνω ώρα κάνοντας τίποτα λόγω του ότι κάποιος $%^&#%$#% δεν σέβεται τον δικό μου χρόνο σκέφτομαι μια κλεψύδρα, την κλεψύδρα της ζωής μου που ππέφτουν οι κόκκοι και χάνουνται-ΑΣΚΟΠΑ. Οπότε λέω να προτείνω ένα νομοσχέδιο ώστε να εισπράξουν τα κρατικά ταμεία και εμείς οι ίδιοι από την ανευθυνότητα και την γαουροσύνη που μας διέπει.

"Αγαπητοί Νομοθέτες

Με το παρόν σας συστήνω μια ορίτjιναλ δική μου ιδέα η οποία ευελπιστεί στο να επιφέρει κέρδη στο κράτος και στους πολίτες από την παθολογική χρονική καθυστέρηση που διέπει τον λαό μας.

Και είναι πολύ απλή: Όποιος καθυστερεί πρέπει να πληρώνει.

Όταν έχει συμφωνηθεί ένα ραντεβου, προσωπικής, επαγγελματικής ή υπό μορφής υπηρεσιών φύσεως και ένας εκ των παρευρισκομένων έχει καθυστερήσει μη σεβόμενος τον χρόνο των άλλων τότε θα τους αποζημιώνει χρηματικώς. Εννοείται ότι το κόμιστρο θα είμαι φορολογούμενο και έτσι θα εισρεύσει χρήμα και στο κράτος.

Προκύπτουν διάφορα θέματα από αυτή την απλή ιδέα στα οποία θα προσπαθήσω να δώσω λύσεις
1. Καταρχήν θα πρέπει να ορισθεί Επίσημη Κυπριακή Ώρα-ΕΚΩ. Θα πρέπει πολύ απλά να μαζευτούμε όλοι και να συγχρονήσουμε τα ρολόγια και κινητά μας. Κοινώς οποιοςδήποτε χρησιμοποιεί συσκευή μέτρησης του χρόνου στην Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να είναι συγχρονισμένος με την ΕΚΩ η οποία θα φαίνεται σε όλα τα δημόσια ρολόγια του κράτους-πχ το ρολόι της πλατείας Ελευθερίας-εάν υφίσταται ακόμα ένιξερω. Απόκλιση από την ΕΚΩ θα ισοδυναμεί με τιμωρία όπου θα ακινητοποιείται ο χρονόεγκληματίας και θα περνούμε 100 πλάσματα που μπροστά του να του στρίβουμε τις ρώγες.
2. Θα πρέπει να δημιουργηθεί λογισμικό καταγραφής των ραντεβού. Αυτό θα καταγράφει και θα διατηρεί αρχείο του ραντεβού σε κεντρικό σέρβερ. Υπεύθυνοι για την δημοσιοποίηση του ραντεβού θα είναι οι εμπλεκόμενοι. Κατά την άφιξη στο ραντεβού θα ενημερώνουν επίσης τον σέρβερ και θα αρχίζει η καταγραφή της καθυστέρησης. Εάν στο ραντεβού δεν επιτελέστηκε χρονοκαθυστέρηση το ραντεβού θα σβήνεται αυτόματα. Εάν υπήρξε καθυστέρηση τότε αναλόγως του χρόνου θα υπολογίζεται το κόμιστρο του οποίου το ποσό θα αποστέλλεται υπό μορφή ες εμ ες στους εμπλεκόμενους. Το κόμιστρο θα πληρώνεται την ίδια ώρα.
3. Τέλος κάθε μήνα θα πληρώνεται η φορολογία υπό του κομίστρου χρονοκαθυστέρησης.
4. Εάν είσαι μαλάκας και πάεις πιο νωρίς από την προκαθορισμένη ώρα στο ραντεβού δεν θα λαμβάνεις χρήματα. Το κόμιστρο θα χρεώνεται από την ώρα που έχει προκαθοριστεί.
5. Το κόμιστρο είναι το ίδιο ανά άτομο όσα άτομα κι αν παραβρίσκονται στο ραντεβού. Πχ αν στήσεις 4 άτομα, θα πληρώσεις και στα 4 το ίδιο ποσό και όχι αναλογικά. Εάν 2 εκ των 4 έχουν αργήσει τότε με περίπλοκους υπολογισμούς θα καταλήγει το λογισιμικό αυτόματα στο ποσό που πρέπει να πληρωθεί ανά άτομα από αυτούς που έχουν καθυστερήσει.
6. Προτείνεται να υπάρχει κλίμακα αύξησης του κομίστρου. Εάν κάποιος έχει αργήσει μία δύο φορές σαφώς δεν μπορεί να πληρώνει το ίδιο κόμιστρο ανά λεπτό με τα αρχίδια του κερατά που καθυστερούν πάντα και παντού για να κάνουν θεαματική είσοδο σαν τον Σάκη τον Ρουβά γαμώτο ασπούμε.
7. Αποζημίωση θέλουμε να προσφέρουμε και στα άτομα που τα στήνουν συχνά. Κλιμακες θα υπάρχουν και σε αυτή τη παράμετρο. Θα αρχίζουμε όλοι από την ίδια κλίματα "μ'έχουν στήσει καταλάθος" μέχρι την τοπ κλίμακα "οι άλλοι νομίζουν ότι είμαι γάρος και στήνουν με". Η ττοπ κλίμακα θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα για κόμιστρο ως αποζημίωση για την ώρα που χάννουν περιμένοντας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας που σας έφαα χωρίς να πληρώσω"

Και να σας πω εγώ αν θα καρτερούμε όπως τους μαλάκες τον ένα και τον άλλο να έρτουν.


13 σχόλια:

 1. εγω το εγκρίνω και το στηρίζω απόλυτα! :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το ξανασκέφτηκα: δεν το υποστηρίζω απόλυτα, αρνούμαι να ακουμπησω τις ρώγες οποιουδήποτε!

   και έχω και μια εισήγηση: να δημιουργηθεί και μια λίστα-κατάσταση στο αυτόματο λογισμικό σου, στην οποία τα κόμιστρα θα αυξάνονται ανάλογα με τις επιπτώσεις που προκαλεί μια αργοπορία.. δηλαδή δεν ειναι το ίδιο αν κάποιος άργησε για ένα καφέ (όχι ότι θα μείνει ατιμώρητος!)με τον αν χάσουμε την έναρξη της ταινίας στο σινεμά (γκρρρρ) ή ακόμη χειρότερα χάσουμε την πτήση μας κτλ..

   Διαγραφή
  2. εγραψετε κατι για ρωγες και αναγκαστικα να ξαναδιαβάσω το κειμενο. που υπογραφω;

   Διαγραφή
  3. haha, vanilla thn thesi s sto stripsimo ton rogon tha tin lavi o skonte :P

   Διαγραφή
 2. αν χρειαστείς υπογραφές, στείλε μου το!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ συμφωνώ μαζί σου!! Υπερψηφίζω το νομοσχέδιο οπωσδήποτε!! Μισώ να αργούν έστω και 10 λεπτά ενώ εγώ είμαι έτοιμη στην ώρα μου και πρέπει να θωρώ τον τοίχο ώσπου να θυμηθούν να έρτουν! omg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. nai! les k exoume xrono gia xasimo! k an exo xrono gia xasimo na ton xaso opos thelo, oi karterontas se!

   Διαγραφή
 4. Επειδη ειμαι... τερας... συνεπειας (σκαστε! μεν γελατε!), ως γνωστον (Τατσα μεν γελας!),... εν μπορω να σχολιασω την αναρτηση :Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή