16/10/12

Άτομα τα οποία ο κόσμος θα ήταν καλύτερο μέρος διά της απουσίας τους

2. Οι εκφωνητές ραδιοφώνου/δημοσιογράφοι που εν μπορούν να πουν φιλιά, γυαλιά, αγκαλιά, και λένε με ATTITUDE: φιΓιά, γυαΓιά, αγκαΓιά - its your fucking job to pronounce correctly asshole

27 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. ε μα πόσην ώρα να τον ακούεις, τα φιγιά μου αγαπημένοι μου ακροατές-φακκώ την κεφαλή μου πας το τιμόνι grrrr

   Διαγραφή
 2. θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα! :)

  υγ: έχω φίλο που δεν μπορεί να πει ούτε το όνομά του σωστά!
  Στέ-γιος!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι ειναι αυτά τα νευρα;

  εν τω μεταξυ άμα καποιος δεν μπορεί να προφέρει κάποιες συλλαβες, φθόγγους σωστά δε σημαίνει κάνουν για αντιπαθητικοί εκφωνητες. σημαινει θα θέλαν βοήθεια από λογοθεραπευτή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. my nevrous are melting i am telling you!

   ε πρώτα να πάν για λογοθεραπεία και μετά, μεν μας σπάζουν τα νεύρα μας μες το αυτοκίνητο-γίνουνται και ατυχήματα u know!

   Διαγραφή
 4. Εχω ενα ξαδερφον που επηαιννεν συχνα στην Γυαλια (της Παφου).
  Εμας "αφηνεν" μας παντα με την... εντυπωση οτι επηαινεν στη γιαγια του!
  Επερασαν χρονια για να διαλυθει το... μυστηριο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγω παλιά ειχα ενα φιλο που ελαλεν επιτηδες περιπαίζοντας τους ουλλους τουτους οτι θα φορησει "Τα παγιά γιαγια του ηγιου"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :D ναι ναι τα γυαγιά του ήγιου χρησιμοποιούμεν το και μεις για γέ-γιο :P

   Διαγραφή
 6. Ε νομίζω να ηρεμήσεις επειδή έσιει χειρότερα πράματα για τα οποία θα έπρεπε να νευριάζεις...
  Επειδή ασχολήθηκα με τούτα τα πράματα στο πτυχίο μου, ένεν θέμα αντιπαθητικών εκφωνητών ούτε κατ' ανάγκη ατόμων που χρειάζονται λογοθεραπεία αλλά προφοράς!!!! Επειδή στη περιοχή που εμεγαλώσαν έτσι τα προφέρουν ή οι γονείς τους έτσι τα επροφέραν στο χωρκό τους.
  Στη περιοχή μου για παράδειγμα τα δόντια προφέρουν τα δό-γκ-ια. Έτσι εν η προφορά των πλασμάτων, εν τζαι μπόρουν ούλοι να μιλούν το ίδιο. Πιάσε Λευκωσιάτες-Κοτσινοχωρκάτες-Παφίτες, μιλούν το ίδιο; Όι! Αν προσέξεις τον τρόπο που μιλούν άτομα που τούντες περιοχές-πόλεις εννα παρατηρήσεις πως μιλούν διαφορετικά (όσο αφορά τη προφορά και λέξεις) τζαι πως οι διαφορές τους εν παρόμοιες στις ίδιες περιοχές-πόλεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τζι εμεναν οι γονιοι μου εν δονγκια που τα λαλουν, αλλα αμα πρεπει να τα πω δοντια, μια χαρα τα προφερω!

   Με οσους εμιλησα πας τουν το θεμα, που λεν το -λια, -για κλπ δεν αντιλαμβανονται καν την διαφορα. Εν μπορουν να συνειδητοποιησουν οτι εν λ τζαι ι. Νομιζουν οτι οπου δουν λι τζι ακολουθει φωνηεν, πρεπει οπωσδηποτε να αλλαξει η προφορα σε γι. Δεν το γυριζει καν η γλωσσα τους!

   Δεν υπαρχει λογικη τζαι σιουρα ενας λογοθεραπευτης εν απαραιτητος. Επισης οι δασκαλες στο δημοτικο τι εκαμναν πας τουν το θεμα?

   Διαγραφή
  2. Δεν το γυρίζει η γλώσσα τους επειδή έν η προφορά τους! Όπως εσύ εν μπόρεις να μιλήσεις με *άσυλα* Γαλλική προφορά (τονίζω το άσυλα επειδή έχει διαφορά το να τα μιμήσε τζαι άλλο να τα μιλάς natively) τζαι οι Γάλλοι εν μπόρουν να μιλήσουν με άσυλα Kυπριακή προφορά, μιας και η γλώσσα τους εν έχει τους ήχους που έχει η Kυπριακή, έτσι τζαι τα άτομα που λαλούν -γ αντί -λ, λέουν τα επειδή εν έτσι η προφορά τους. Τζαι ο λόγος που εν το γυρίζει η γλώσσα τους εν επειδή υπάρχει crtitical period κατα τη διάρκεια του οποίου μπορείς να κάμεις acquire τους ήχους της γλώσσας σου natively τζαι όταν το περάσεις, τότε όχι εν μπορείς να προφέρεις τους ήχους που ίσως έχουν οι άλλοι (επειδή εμεγαλώσαν με τούτους τους ήχους).
   Με το να λαλεις πως πρέπει να παν σε λογοθεραπευτή εν σαν να μου λαλείς τζαι πως οι Εγγλέζοι ή οι Αμερικάνοι που έχουν τόσες προφορές, τόσους διαφορετικούς ήχους, πρέπει να απομονώσουμε τους ήχους που εν μας αρέσκουν τζαι να τους στείλουμε σε λογοθεραπευτή τζίνους τους ανθρώπους που εν συμμορφώνουνται επειδή εν γυρίζει η γλώσσα τους να πει τους ήχους που εν (τάχα) αποδεκτοί! Δηλαδή να στείλουμε το χωρκό σου τζαι το χωρκό μου τζαι άλλα τόσα χωρκά των οποίων οι κάτοικοι εμεγαλώσαν έχωντας τούντους ήχους στη γλώσσα τους σε λογοθεραπευτή. Ε συγγνώμη, αλλά εν γλωσσολογία τούτα τα πράματα τζαι εν έχουν καμιά σχέση με λογοθεραπείες. Αλίμονο αν είχαμε ούλοι τους ίδιους ήχους στη γλώσσα μας, πράμα που εν ισχύει σε καμιά γλώσσα. Να σου δώκω ένα παράδειγμα που μας έδωσε η καθηγήτρια μου της φωνητικής στο πανεπιστήμιο τζαι πάνω στο οποίο έκαμνε τζαι έρευνα. Το 'γλιάζω'(γλυστρώ) κάποιοι λέουν το με το ίδιο 'λ' που θα ελέαν την 'λαμπάδα' π.χ, ενώ άλλοι λέουν το με τη γλώσσα να αγγίζει το hard palate τους τζαι έτσι έρκεται πιο ελαφρύ ας το πούμε το 'λ'. Ή στα αγγλικά για το 'Α' τους έχουν 5-6 διαφορετικούς ήχους τζαι κάθε περιοχή έχει τους δικούς της ήχους οι οποίοι μπορεί να μεν είναι οι "official" ας το πούμε αλλά έτσι εν η γλώσσα, συνεχώς αλλάζει.

   Εν γλωσσολογία τούτα τα πράματα, phonetics συγκεκριμένα τζαι εν έχουν καμιά σχέση με λογοθεραπεία, ούτε ο κόσμος θα ήταν καλύτερο μέρος διά της απουσίας των ατόμων που εν μιλά όπως θα τους θέλαμε να μιλούν τζαι it's not their fucking job to pronounce the words in the way we like them to, but to pronounce them in the way they have acquired them. =)

   Εννοείται πως τα πιο πάνω εν έχουν καμία σχέση με το αν ένα μωρό 6 χρονών πχ εν μπορεί να προφέρει τους ήχους της γλώσσας στο περιβάλλον του. Σε έτσι περιπτώσεις ναι, πρέπει να επισκεφτεί ένα λογοθεραπευτή.

   Διαγραφή
  3. ουφου, εν πολλά μεγάλη η απάντηση σου και εμπέρδεψες με :) ναι ναι το καπάσιτι μου εν μιτσί ώρες ώρες, as you can see έχει tag πουκάτω "for μειδιάμα purposes".
   anw μιλώ για τον δικό μου κόσμο, όι γενικά αλλιώς θα ήμουν ο χίτλερ, και αν θκιανεφτείς στο μπλόγκ μου θα δεις πώς το εννοώ-κι αν ακούσεις κλικ fm και συγκεκριμένο εκφωνητή μπορεί να έχεις την ίδια άποψη μαζί μου.
   και θεωρώ ότι ναι μεν μεγαλώνεις με κάποιο τρόπο ομιλίας αλλά μπορείς να το δουλέψεις-και να το εξελίξεις. πχ ο χατζηγιάννης ετραγούδαν με αγκαγιές και φιγιά όσπου να πάει ελλάδα και τωρά ούλλα γυρίζει τα η γλώσσα του.
   εσένα εν σου την σπάζει λλίο να ακούεις τα λλιι και τα ννιι της αμαλίας που το παραπέντε? ή εν έχει συγκεκριμένα πράματ απου σου φακκούν? ε το ίδιο και μένα!

   Διαγραφή
  4. Αννα δεν ειμαι ειδικος τζαι οσον τζαι να προσπαθησα δεν εμπορεσα να εβρω ουτε ενα παραδειγμα, στο οποιον εμεις οι Παφιτες πχ, που μιλουμεν με συγκεκριμμενη προφορα, να λεμεν κατι με συγκεκριμμενο τροπο τζαι να μην μπορουμε ταυτοχρονα να πουμεν τζαι το σωστο.

   Το παραδειγμα σου με τα δονγκια, ειπα σου, ειναι τελειως ακυρο!

   Πιστευκω τζεινο που λαλει τζι η Βεατρικη, οτι αποκλειεται να μεν διορθωνεται, γιατι αφου το λ σε αλλες περιπτωσεις λαλουν το σωστα. Τι στραβωνει δηλαδη αμαν μπει διπλα εν ι τζι εναν οποιοδηποτε φωνηεν. Αφου εν λαθος! Εν λι, εν ναιν γι!

   Τζαι πραγματικα εχω απορια: σε ποιαν ηλικια συντελειται ολοκληρωτικα τουτο critical period για να ξερουμεν αν στεκει στους δασκαλους να βοηθησουν.

   Συζητησιν καμνουμεν, α! Μεν το παιρνεις πατριωτικα ;)

   Διαγραφή
  5. anw, απλά θεωρώ ότι όπως εγώ πρέπει να κάμνω 10 πράματα για την δουλειά μου, για να είμαι τυπική, και συνεπής και σωστή, το ίδιο απαράδεκτο είναι για έναν εκφωνητή να μεν μιλά σωστά, να μεν ξέρει να κλίνει τα ρήματα και να μεν ξερει να βάλλει 10 λέξεις στην σειρά, μέσα σε τούτα τα απαράδεκτα εν και τούτο-όπως και επίσης ναγίνουνται διαφημίσεις έτσι-όπως την διαφήμιση του Great με τες εφτά χιγιάδες.
   εν ταπατσούλικο, ερασιτεχνισμός, και ειδικάόταν κάμνει και τηνφωνή του σέξυ και χαμηλή είναι τουλαχιστον γελοίο.

   εμένα η μάμΜα μου πάντως έφαε πολλές ώρες να μου μάθει να μιλώ ορθά ελληνικά, και ορθά αγγλικά και εντελώς ορθά κυπριακά

   Διαγραφή
 7. εγώ μόνο kiss ακούω και οι εκφωνητές εν πολλά καλοί, εκτός αν δεν το προσέχω άλλαξε σταθμό:) επίσης άσχετο αλλά δε μπορώ να ακούω με τίποτα τον τρύφωνα αναστασιάδη σπάζουν τα νεύρα μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οι εκφωνητες εκεινοι ειναι νομιζω Ελληνες..

   Διαγραφή
  2. ΡΕ DAF ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΚΦΩΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΤ! :D

   Διαγραφή
 8. σε έναν ιδανικό κόσμο οι εκφωνητές ήταν καθαρόγλωσσοι και η σιοκολάτα εν είχε θερμίδες ! :)p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πόσο συμφωνώ! Παρεμπιπτόντως, επειδή είδα το επιχείρημα κάπου ότι δεν μπορούν να το πουν, αυτοί που δεν μπορούν να μην γίνονται εκφωνητές! Εγώ όταν είδα πως δεν μου έβγαινε το μπαλέτο δεν πήγα να γίνω μπαλαρίνα!:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αγειασου! δεν κάνουμε όλοι για όλα, κάποιοι το έχουν κάποιοι όχι, και το να αποδεχόμαστε ότι έτσι το έμαθε/έτσι το λέει κλπ κλπ ειναι το να αποδεχόμαστε το "έτσι είναι" και την μετριότητα.
   ασε....πολλύ τραύμα το μπαλέτο, ε το πνίω τον καημό μου με τες σάλσες

   Διαγραφή