5/9/12

Μίτωση

Στέκουμε μπροστά από τον καθρέφτη, ισιώνω το φουστάνι μου, συγυρίζω τις πιέτες μου. Τραβώ μια τούφα μαλλιά κόκκινα και την μπήγω μέσα στην πλέξη, την στερεώνω. Κοιτώ τα μάτια μου μέσα, μέσα βαθιά, τραβάω με τις παλάμες μου προς τα έξω το δέρμα γύρω τους. Κοιτώ το πρόσωπο μου έντονα, μέχρι που διπλασιάζεται, και μετά το σώμα, τα χέρια και τα πόδια. Και γίνομαι δύο.
Η μια ξεκινά και χορεύει, στο δωμάτιο πηγαινοέρχετε και χαμογελά, η άλλη κάθεται και την κοιτάζει. Χτυπά το τηλέφωνο τρέχουν να απαντήσουν και οι δύο, τραβούν τα χέρια η μια της άλλης να προλάβουν. Ακούνε και οι δύο, η μια χαίρεται και η άλλη τρέμει, η μια τρέχει να πάει, η άλλη κάθεται στο σπίτι, κοιτάει έξω από το παράθυρο.

Τρέχει, με το φόρεμα της να ανεμίζει, βγαίνει έξω στον αέρα, τα μαλλιά της μπλέκονται, χάνει τα παπούτσια της, χάνεται σε δάση, λαβύρινθους, δρόμους της πόλης, βλέπει κάστρα, βλέπει πύργους και συντρίμια, πηδά από γκρεμούς, τα πόδια της γδέρνονται, κάθεται να ξαποστάσει σε ένα βράχο, την τραβούν μαύρα χέρια, την αρπάζουν από το λαιμό, τα μάτια της πανικόβλητα γεμίζουν αίμα.
Στέκεται, ακίνητη και κοιτάει έξω, τον άνεμο που φυσά, τα δέντρα που λυγίζουν στην δύναμή του, τα λουλούδια που ανθίζουν, τον ήλιο που καίει, τις βροχές, τους ανθρώπους, το δάκτυλο της χαϊδεύει το ύφασμα του φουστανιού, σκέφτετε πώς θα ένιωθε ένα άλλο δέρμα στο δικό της, την αφή. Νιωθει την ζωή στο στήθος της να γερνά, προσπαθεί να κινήσει τα πόδια της, αλλά έχουν γίνει ένα με το πάτωμα, το χέρι της ενωμένο στο περβάζι, πανικοβάλλεται, η καρδιά της χτυπά πιο δυνατά, πονάει αφάνταστα στο στήθος και ακούει ένα βουητό, με το ελέυθερο της χέρι, αγγίζει το αυτί της και νιώθει το αίμα ζεστό. 

Νιώθουν το γουργούρισμα που βγαίνει από τους πνεύμονες και οι δύο γίνονται ένα, ξαπλωμένη σε εμβρυική στάση, στο κενό, κλείνω μάτια και αυτιά.

28 σχόλια:

 1. Ξέρω ότι μάλλον εν ακούεις έτσι μουσική, αλλά κάμε μ(σ)ου τη χάρη τζιαι άκου τούντο τραγούδι τζιαι δε το video: Tool - Parabola

  Εθύμισες μου το πολλά έντονα.

  Κάποτε τούτες οι εμπειρίες έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα τζιαι κάποτε όι. Ελπίζω, τουλάχιστο, να σε βοηθούν κάπως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. :) είδες που φκάλλεις συμπεράσματα, ενα που τα αγαπημένα μου:
   http://youtu.be/sxEHLPhGriQ

   Διαγραφή
  2. Έτσι!!! Ήξερα το κατά βάθος πως το σπαθί δεν είναι τυχαίο!!

   Διαγραφή
  3. ;) τίποτα δεν είναι τυχαίο στην τυχαιότητα μας, και δεν ξέρω ούτε που πάω ούτε που πατώ, οιμέ! :P

   Διαγραφή
  4. μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!

   Διαγραφή
 2. Μα τι εν τούτο το καταπληκτικό μπάγκραουντ;;!!!!
  Παίζει ναν που τα πιο ωραία σου ποστς πάντως, πολλά ωραίο κείμενο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραιο κειμενο! Σαν σκηνη που ταινια θριλερ :ζ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα έλεγα και εγώ για το υπόβαθρο αλλά με πρόλαβε η mariou..Dexter βλέπεις καθόλου???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αγαπώ τον τρόπο που γράφεις.
  υγ: αγαπώ και το φόντο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. με γειά το background!

  αγαπώ το avatar σου..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. υ.γ.
  and though we hurt
  from all these moments of pain,
  we will seek the great,
  for the great to be is when to seek

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. a)Σίουρα εν που Dexter το background!!! Respect ;p
  b)Εν ξέρω αν το εσπούδασες, αν επηρεάζεσαι που άλλους ή αν το εσιεις έμφυτο αλλα ΕΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ! (υποθέτω ότι τζαι οι 2 είσαι εσύ τζαι παλέφκεις πιαν θα δίξεις στο κόσμο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. a. :)
   b. nomizo psilofenete p alla posts peripu p en oi spoudes m, 2, 3, 4, 5 beatrix polles :P

   Διαγραφή
  2. Ψιλοφαίνεται??? Απο που?? :p

   Διαγραφή
  3. Απο που ψιλοφαίνεται??? :p

   Διαγραφή
  4. emmmm pou diafores anafores kai tips sta posts. episis stin eikona dame dipla pano dejia, vlepoume ton schrodinger, oxi kapoion pou ton jereis gia elafri diavasma u know!

   Διαγραφή
  5. Εν το επρόσεξα μέχρι τώρα to be honest! ;p
   Οπότε θετικές επιστήμες κάποιου είδους υποθέτω!

   Διαγραφή
 9. OMG! PELLANISKO ME TOUTO OULLO TO GIEMA :D eksitarei me!

  Dissociative identity disorder (DID), also known as multiple personality disorder,is a mental disorder characterized by at least two distinct and relatively enduring identities or dissociated personality states that alternately control a person's behavior, and is accompanied by memory impairment for important information not explained by ordinary forgetfulness. These symptoms are not accounted for by substance abuse, seizures, other medical condition or imaginative play in children. Diagnosis is often difficult as there is considerable comorbidity with other mental disorders. Malingering should be considered if there is possible financial or forensic gain, as well as factitious disorder if help-seeking behavior is prominent.

  ΑπάντησηΔιαγραφή