14/9/12

Που ήντα πάστα εγίνηκα #1 The A-Female

Ήταν άρρωστη, άμαν αρρωστά κρεβατώνεται δύο βδομάδες. Έχει βρογχικά, όποτε αρρωστά εν αναπνέει. Δώστου φάρμακα, αναπνοές, αντιβιώσεις, εν θέλω να αρρωστά. Εγέρασε, εν το ξέρει, εν το καταλάβει, εν το παραδέχεται αλλά εμεγάλωσε, και όποτε αρρωστά εν χειρότερα. Πρέπει να περιοριστεί σπίτι, βαρκέται, πρέπει να κάμει υπομονή να της περάσει, βαρκέται, εν σιουρκάζεται, θέλει να πάει τους γυρούς της, να πιει τους καφέδες της, να μαειρέψει πέντε έξι φαγιά και καμιά τσιππόπιττα, να διατάξει τον κόσμο να κινείται όπως θέλει.
Επήα να την δω, αν θέλει τίποτε να της κάμω. Μπαίνω και περνώ τες 12498303840923844 γλάστρες με γαρδένιες, τα γιασεμιά, όλα τα λουλουδικά. Το σπίτι ολόασπρο, βάψε βάψε να εν καθαρά, τα παναθύρκα μπλε σκούρα εθκινόφρονα, ένα σπιτούι μες τες πολυκατοικίες. Όταν κάμνει ψωμιά μυρίζει η γειτονιά και έρκουνται οι αλλοδαποί και οι νέοι καταστηματάρχες να φάσιν και να πιουν καφέ. Μπαίνω μέσα και θωρώ το ρολόι το πανάρχαιο-λέγετε και vintage-και τον παππού μου πάνω που το γκάζι,  έβαλε κοτόπουλο να βράσει να κάμουμεν την σούπα. Δίπλα στην πόρτα έβαλα το σπαθί μου στην σπαθο-θήκη με όλα τα δικά της, σπαθιά, μασhιαιρούθκια, ππάλες, τσhιακκούθκια.
Πάω μέσα στο δωμάτιο, εν στο κρεβάτι, καταπλακωμένη που τες κουβέρτες, μισό μέτρο γεναικούα. Με τα μαλλία της να εν μια ελαφριά μπλε-μωβ κατάσταση, έκαμε λάθος στο χρωμοσαμπουάν. Καμπόσα χαρτομάντηλα δίπλα της και το φάρμακο για το άσθμα. Τα στέφανα μέσα σε μια ξύλινη καρδιά πάνω που το κεφαλάρι του κρεβατιού.
"Άγια, Άγια!" φωνάζω της.
"Ήρτες μάνα μου"
"Μα τι έπαθες, έδερε σε ο παππούς μου και εκρεβατώθηκες?" πειράζω την
Γυρίζει και ανοίει τα μάθκια της και θωρεί με σοβαρά
"Εν επλάστηκε ο άντρας που εννα με δέρει εμένα"

11 σχόλια:

 1. χαχαχαχα
  ούτε αστεία εν σηκώνει η γιαγιά Βεατγίκη... :ρ

  περαστικά της τζαι πάντα γεροί τζαι δυνατοί... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να γιάνει γλήορα, πε της.
  Για να μεν την πατσαρκάσω! Οι γιαγιάες εν δικαιούνται να αρρωστούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. To spathi diladi edwse sou to h giagia!! Malista etsi exigountai ola...emathes na magireveis tziolas??? H' emeine apothimeno tis giagias pws en ekatafer na se mathei??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. φίλε μου παράγγειλε τι θέλεις να σου κάμω! κολοκοτές? τσιππόπιττα? χαλλούμιν? τρεμιθόπιττα? απλά πες το κ εγινε! :P

   Διαγραφή
  2. Aman tzai eipen kolokotes....dont tempt me woman :p

   Διαγραφή
  3. hahahaha restrain urself dudE! i ll keep u in mind tin alli fora p tha kamo :)

   Διαγραφή