22/1/12

Συνδρομο Άμεσης Αποκατάστασης Εργένη-ΣΑΑΕ

        Επιστημονικά μιλώντας το Σύνδρομο Άμεσης Αποκατάστασης Εργένη (ΣΑΑΕ) μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε γνωρίζει άτομο χωρίς σύζυγο, αρραβωνιαστικό/ιά, γκόμενο/α ή έστω ένα back-up plan. Είναι στην ίδια κατηγορία ψυχολογικών συνδρόμων με την Σπαστική Προξενίτιδα (Spasmotic Matchmaking-SM), την Διαταραχή Ελλειματικής Διακριτικότητας (Discretion Deficit Disorder-DDD). Η εμφάνιση του ΣΑΑΕ στους οικείους επηρεάζεται από τον εργένη, το φύλο του και την ηλικία του. Μετά από στατιστικές αναλύσεις των δεδομένων τα αποτελέσματα μπορούν να παρουσιαστούν στις πιο κάτω γραφικές.
         
             Εικόνα 1: Στατιστική εμφάνισης ΣΑΑΕ σε σχέση με                  το φύλο του εργένη στο περιβάλλον.

Όπως φαίνεται καθαρά στην Εικόνα 1 το ΣΑΑΕ εμφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στο περιβάλλον μιας single lady από ότι  όταν ο εργένης είναι αρσενικού φύλου.

             Εικόνα 2: Μεταβολή ΣΑΑΕ κατά την διάρκεια του                     χρόνου και συγκριτικά για τα δύο φύλα.

Στην Εικόνα 2 βλέπουμε ότι το ποσοστό εμφάνισης στην περίπτωση των θυληκών εργενισσών είναι ήδη ψηλό στα 25 χρόνια όπου οι συγγενεις παρουσιάζουν ήδη ακμάζον ΣΑΑΕ που κυμαίνεται στο ~50%. Παρατηρούμε μία αύξηση μέχρι τα 30 ακολουθούμενη από ακόμα μία αύξηση με μεγαλύτερη κλίση μέχρι τα 35 όπου οι συγγενείς και φίλοι απλά παθαίνουν αμόκ. Μετά τα 35 όπως βλέπουμε το ποσοστό εμφάνισης του ΣΑΑΕ πέφτει κατακόρυφα αφού οι συγγενείς θεωρούν ότι έχει μείνει στο ράφι ανεπιστρεπτί. Διαφορετική εικόνα παρατηρούμε στην αντίστοιχη διακύμανση για τους άντρες. Στα 25 και όταν έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι από τις σπουδές, το ενδιαφέρον του περιβάλλοντος για την αποκατάσταση του εργένη είναι μικρό αφού "πρέπει να κάμει την ζωή του ο μιτσής". Παρατηρούμε μια αυξητική τάση μέχρι τα 35 όπου μπορεί να θεωρηθεί σταθερή. Μετά τα 35 η κλίση αύξησης του ενδιαφέροντος για αποκατάσταση του εργένη πολλαπλασιάζεται με το ενδιαφέρον του περιβάλλοντος να κτυπά κόκκινο, αφού ο εργένης έχει μεγαλώσει πολύ και ποια θα τον πάρει έτσι που ιδιοτρόπεψε?
        Υπάρχουν δύο διακριτές μορφές με τις οποίες το ΣΑΑΕ εκδηλώνεται. Το ΚΣΑΑΕ ή αλλιώς Καταναγκαστικό Σύνδρομο Άμεσης Αποκαταστάσης είναι η πιο ήπια μορφή της ψυχικής αυτής ασθένειας και μπορεί να εμφανιστεί σε μεγαλύτερο εύρος ατόμων. Κατά το ΚΣΑΑΕ οι παθόντες αξιολογούν οποιοδήποτε πιθανό γαμπρό ή νύφη κατά της διάρκεια διεργασιών. Στην συνέχεια παρουσιάζουν τα στοιχεία στον γνωστό τους εργένη κάνοντας νύξεις για τα θετικά στοιχεία του κελεπουριού.
        Το ΨΣΑΑΕ, δηλαδή το Ψυχωτικό Σύνδρομο Άμεσης Αποκαταστάσης Εργένη εμφανίζεται συνήθως στον στενό οικογενειακό κύκλο, όπου οι συγγενείς όχι μόνο προσπαθούν αγωνιωδώς να αποκαταστήσουν το μοναχικό άτομο αλλά συμπάσχουν και με την μοναξιά του, το παρηγορούν και του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Συνήθως μετά από έντονη εμφάνιση του ΨΣΑΑΕ το θύμα περνά σε μια ψυχολογική κατάσταση γνωστή ως το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εργένη (Irritable Single Syndrome-ISS). Συμπτώματα του Συνδρόμου αυτού είναι τα νεύρα, η αδιαφορία για τις οικογενειακές μαζώξεις και οι επανειλημμένες εξόδοι με απλούς φίλους που δεν έχουν κανένα σκοπό να ανοίξουν το πολυπόθυτο νοικοκυριό, απλά και μόνο να περάσουν καλα-poor singles.
        Τα άτομα που πάσχουν από το ΣΑΑΕ δεν έχουν κάποιο αντίκτυπο στην ζωή τους. Εκείνοι που υποφέρουν τελικά είναι οι εργενηδες που λυγίζουν κάτω από την πίεση του περιβάλλοντος τους και καταλήγουν με την προαναφερθείσα διαταραχή (ISS). Πολλά περιστατικά ISS δεν δηλωνονται στις αρχές με αποτέλεσμα οι στατιστικές να μην είναι ακριβείς.
        Με τα δεδομένα  που προκύπτουν το κράτος θα πρέπει να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του ανησυχητικού φαινομένου και να το περιορίσει πριν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Προτείνουμε ένα ποσό να δίνεται-ισάξιο του πολιτικού πρόσφυγα-σε όλους τους αποδεδειγμένους πάσχοντες του ISS ώστε να μπορούν να πνίγουν τα νεύρα τους και να μην καταλήξουν σε δολοφονία.

6 σχόλια:

 1. ισως αν μεγαλωνες τα φοντς ή να το αλλαζες, προς το παρον αν το διαβασω θα σου στειλω λογαριασμο οφθαλμιατρου. και φαινεται ενδιαφερον

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οκ!! τώρα γίνεται τπτ? να μου δώσεις λογαριασμό να σου μεταφέρω το πόσο του γιατρού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Cheeers!! Εννά το τυπώσω και να το διαμοιράζω ποτζί ποδά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. χαχαχαχα, αν και δεν υπάρχουν στατιστικές όπως λέει και η "έρευνα" τελικά μάλλον έχει πολλούς που υποφέρουν!

   Διαγραφή
 4. Εν τέλειο! Οι γραφικές σου δεν εχουν λαθος! Ειμαι στην φαση του exponential growth τζαι φοουμαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι!

  Καλωσόρισες στην μπλογκόσφαιρα τζαι που μένα!! :)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. relax, take it eaaaaaaaaasy που έλεγε και ο mika! happy to be here! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή